Τα πρώτα προβλήματα στη σύσκεψη των αρχηγών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τα πρώτα προβλήματα στη σύσκεψη των αρχηγών

17:19 | 28/8/12


Τα πρώτα προβλήματα στις σχέσεις του Ευ. Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη με τον Αντώνη Σαμαρά, αναμένεται να διαφανούν στην αυριανή συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαμηνύει πως στο εξωτερικό στήριξε απολύτως την κυβέρνηση, ωστόσο στη σύσκεψη αναμένεται να θέσει σειρά θεμάτων για τα μέτρα. Ο Ευ. Βενιζέλος επιθυμεί να συζητήσει πρώτα με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη και μετά να ανοίξει τα ίδια θέματα στο εσωτερικό του κόμματός του, όπου υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις για τα μέτρα.

Ο Ευ. Βενιζέλος υπενθυμίζει ότι η ρήτρα επανασυζήτησης, όταν η ύφεση είναι υψηλή γίνεται αυτομάτως, βάσει των συνθηκών που έχουμε υπογράψει και ως εκ τούτου δεν μας κάνουν χάρη με την επαναδιαπραγμάτευση. Σημειώνει μάλιστα ότι δεν πρέπει να είμαστε ενοχικοί ως χώρα, αφού στα δυο χρόνια έχουμε εμφανίσει τεράστιες επιτυχίες, ενώ επιμένει στα 2+2 χρόνια της επιμήκυνσης, έστω και μετά την ψήφιση των μέτρων.

Όπως ο Ευ. Βενιζέλος, πάντως, έτσι και ο Φώτης Κουβέλης δεν προτίθεται να ρίξει την κυβέρνηση, παρά τα εσωτερικά προβλήματα που του δημιουργούν τα μέτρα, καθώς θεωρεί ως τη μόνη κόκκινη γραμμή τη σωτηρία της χώρας με τη συμμετοχή της στο ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, «στυλώνει» τα πόδια σε μέτρα που θίγουν χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και κοινωνικά αδύναμους. 

Πηγή: Real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών