Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας

19:27 | 21/9/12

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου εκτιμούσε πριν τη συνάντηση ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία για το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ήδη συμφωνία για μέτρα ύψους 9,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά τα 6,5 δισεκατομμύρια αφορούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, 1,1 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από την αύξηση των ορίων ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη, και 1,7 δισεκατομμύρια από διαρθρωτικά μέτρα.

Αύριο Σάββατο το κλιμάκιο της τρόικας θα αναχωρήσει και θα επιστρέψει στην Αθήνα σε μία εβδομάδα. Από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτη δεν αποτελεί ένδειξη εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις. Η αποχώρηση της τρόικας «αποφασίστηκε από καιρό», είπε ο Σάιμον Ο' Κόνορ. «Δεν αποτελεί ένδειξη προβλήματος. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και οι συζητήσεις προχωρούν», σημείωσε εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «θα καταλήξουν σε άμεσο αποτέλεσμα».

«Η κυβέρνηση αυτή αποτελεί την τελευταία ελπίδα για τη χώρα και οι αποφάσεις που καλείται να λάβει είναι αναγκαίες για να περάσουμε στη φάση ανασυγκρότησης της οικονομίας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας σε εκδήλωση του ΙΚΑ και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων για τα μέτρα.

«Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στις κόκκινες γραμμές» δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος. Ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης απο την κυβέρνηση καθώς – όπως είπε – «κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό».

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times για την πιθανότητα να υπάρξει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank, Martin Blessing, ανέφερε ότι η Ελλάδα πρόκειται να ζητήσει ένα νέο κούρεμα ύψους 53 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών