Reuters: Μετά τις αμερικανικές εκλογές η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Reuters: Μετά τις αμερικανικές εκλογές η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα

19:40 | 21/9/12
Για μετά τις αμερικανικές εκλογές μετατίθεται, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, η έκθεση της ΕΕ και του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο οι διαφορές στους κόλπους της τρόικας για το ακριβές μέγεθος των προβλημάτων του ελληνικού χρέους σε συνδυασμο με τις πολιτικές πιέσεις για αναβολή λίγων εβδομάδων δείχνουν ότι η έκθεση θα καθυστερήσει έως το Νοέμβριο.

Στο ενδιάμεσο διάστημα η Ελλάδα θα αντλεί ρευστότητα απο εκδόσεις εντόκων γραμματίων και οι τράπεζές της από το μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απέφυγε να απαντήσει πότε θα ολοκληρωθεί η έκθεση αξιολόγησης της τρόικας, λέγοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επικεφαλής της τριμερούς αναχωρούν αύριο από την Αθήνα για μια εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι χθεσινό δημοσίευμα της DW, επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους, ανέφερε ότι δύσκολα θα δοθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Όχι νέο κούρεμα

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι ενδείξεις που θέλουν την ευρωζώνη να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους απάντησε ότι «δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα», υπογραμμίζοντας ότι ήδη έχει σημειωθεί «ένα εντυπωσιακό κούρεμα του χρέους» και παράλληλα έχει εγκριθεί ένα δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών