22:34 | 20/10/12
Ένα νέο πρωτότυπο φάρμακο, σε μορφή τσίχλας, υπόσχεται αποτελεσματική καταπολέμηση της ναυτίας λόγω κίνησης, παρουσιάζοντας σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών δισκίων που χορηγούνται από το στόμα.
Περίπου 33% των ανθρώπων είναι επιρρεπείς σε ναυτία ακόμη και σε ήπιες περιπτώσεις, λ.χ. κατά τη βάδιση, ενώ το 66% επηρεάζονται, με συμπτώματα ναυτίας, από πιο δύσκολες συνθήκες, όπως ένα ταξίδι με πλοίο. Η έρευνα για τη φαρμακευτική τσίχλα κατά της ναυτίας παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής ένωσης Φαρμακευτικών Επιστημόνων στο Σικάγο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Mohsen Sadatrezaei από το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, το νέο φαρμακευτικό σκεύασμα επιδρά απευθείας στα ούλα με τη διαδικασία της μάσησης και επειδή απορροφάται ταχύτερα από τα μάγουλα, έχει και ταχύτερη δράση όσον αφορά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της ναυτίας.
Χρησιμοποιήθηκε, μάλιστα, ακόμη και ομάδα γευσιγνωστών προκειμένου να επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατόν απορρόφηση της δραστικής ουσίας της τσίχλας μέσω της στοματικής κοιλότητας, καταφέρνοντας να αποβάλλουν την πικρή αίσθηση που συνήθως αφήνουν στο στόμα αντίστοιχα φάρμακα.
«Η κύρια πρόκληση για την χορήγηση φαρμάκων μέσω τσίχλας είναι να απαλείψουμε την πικρή γεύση του δραστικού συστατικού του», λέει είπε ο Sadatrezaei. «Το πετύχαμε, όμως, στην τσίχλα για τη ναυτία, και έτσι η δραστική ουσία του φαρμάκου- η διμενυδρινάτη- έχει αποδεκτή γεύση και αισθητηριακές ιδιότητες. Η διμενυδρινάτη θεωρείται μεταξύ των καλύτερων φαρμάκων για τη θεραπεία της ναυτίας λόγω κίνησης».
Επιπλέον, το αποτέλεσμα της μελέτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια πλατφόρμα για την ενσωμάτωση και άλλων δραστικών συστατικών με δυσάρεστη γεύση σε τσίχλες.
Πηγή: healthpress.gr
Σχετικές ετικέτες:Υγεία
Σχετικά άρθρα