Αμηχανία στις Βρυξέλλες για την σύγκρουση ΔΝΤ-Βερολίνου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αμηχανία στις Βρυξέλλες για την σύγκρουση ΔΝΤ-Βερολίνου

18:26 | 12/10/12

"Σύγκρουση γιγάντων με άγνωστη έκβαση" χαρακτήρισε πριν από λίγο κοινοτικός αξιωματούχος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΔΝΤ-Βερολίνου για την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουάσινγκτον, το ΔΝΤ δε θα διστάσει να θέσει ακόμα και υπό αίρεση την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα αν οι Ευρωπαίοι- και πρωτίστως η Γερμανία- δεν υλοποιήσουν τα τελεσίγραφα που τους έχει δώσει για: την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ως απόρροια της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής εξυγίανσης για την Ελλάδα και επανένταξη της προοπτικής του ελληνικού δημόσιου χρέους σε βιώσιμη τροχιά με τον στόχο για 120% το 2020 να παραμένει στο τραπέζι.

Οι Βρυξέλλες μέχρι στιγμής παρακολουθούν με αμηχανία τη διαμάχη ΔΝΤ- Βερολίνου που ξεδιπλώνεται αυτές τις μέρες στο Τόκιο στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου ΔΝΤ- Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η αίσθηση που υπάρχει μέχρι στιγμής από εδώ είναι πώς ούτε στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής θα κλείσουν τα δύο παραπάνω ανοιχτά θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα για την Ελλάδα και πυροδοτούν καθημερινά την ένταση μεταξύ των δανειστών μας για τον τρόπο που πρέπει να γίνει η διαχείρισή τους.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών