Σε αναζήτηση συμβιβασμού πριν από το Eurogroup | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σε αναζήτηση συμβιβασμού πριν από το Eurogroup

11:19 | 4/10/12


Ένα συμβιβασμό για τα μέτρα άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που απορρίπτει η τρόικα, αναζητούν η κυβέρνηση και οι δανειστές μας ενόψει του Γιούρογκρουπ της Δευτέρας. Αν δεν υπάρξει συμφωνία για το πακέτο των μέτρων μέχρι την Δευτέρα, είναι ορατός ο κίνδυνος το θέμα της Ελλάδας να μην συμπεριληφθεί στην ατζέντα της συνόδου κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει πως θα καθυστερήσει τόσο η απόφαση για την επιμήκυνση, αλλά και την καταβολή της δόσης.

Προκειμένου να κλείσει το πακέτο συζητούνται η κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ ή η αύξηση των εισφορών για τους προ του 1993 ασφαλισμένους στο ΙΚΑ. Σήμερα θα υπάρξει νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές μας όπου θα συζητηθούν και οι διαρθρωτικές αλλαγές.

«Το κενό που υπάρχει με την τρόικα είναι μεγάλο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την ελπίδα το κενό αυτό να έχει ξεπεραστεί μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο. Όσο για το αν η εκταμίευση της επόμενης δόσης θα γίνει πριν το Νοέμβριο ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε η δόση να έλθει πάρα πολύ γρήγορα».

Σε ερώτηση για το αν η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ έχει επηρεάσει τη διαπραγματευτική διαδικασία, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση.

Πηγή: skai.gr





Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών