Αντιδράσεις κομμάτων για Σύνοδο Κορυφής και δηλώσεις πρωθυπουργού | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αντιδράσεις κομμάτων για Σύνοδο Κορυφής και δηλώσεις πρωθυπουργού

21:00 | 23/11/12

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η άγονη κατάληξή της δείχνει ότι η εμπειρία της κρίσης αντί να ενισχύσει, αποδυναμώνει την διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. 

Όπως σημειώνει «όλα αυτά είναι κατώτερα των αναγκών που έχουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες». Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι είναι ζωτικό μετά την αποτυχία του ευρωπαϊκού συμβουλίου να προκύψει τουλάχιστον πειστικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας. «Ας ελπίσουμε ότι οι χώρες και οι παράγοντες της Ευρωζώνης καταλαβαίνουν πως μετά και την αποτυχία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι ζωτικό να προκύψει τουλάχιστον πειστικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας» λέει χαρακτηριστικά.

Για πολιτική ανικανότητα των ηγετών της Ευρώπης να δώσουν μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη απάντηση στην κρίση, που γίνεται παραπάνω από ορατή, έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει, αυτό γίνεται «εξαιτίας της έκδηλης αδυναμίας τους να καταλήξουν σε έναν ισχυρό κοινοτικό προϋπολογισμό που να υπερβαίνει τις πολιτικές λιτότητας οι οποίες εξαθλιώνουν τους ευρωπαϊκούς λαούς και αποδομούν την Ευρώπη» .
Στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από μια συνένοχη σιωπή στα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τη χώρα μας, και τα οποία δεν μπορούν να λυθούν με τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, της ύφεσης, της φτώχειας και της συρρίκνωσης της δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Ζώης, εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε τα εξής:
«Αν και δεν ισχυριζόμαστε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε με την παρέμβασή της να βοηθήσει τη Σύνοδο Κορυφής για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό να οδηγηθεί σε αποφάσεις, αναρωτιόμαστε αν η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάστηκε με θέσεις, ιδέες και στόχους ή αν περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου και θεατή των εξελίξεων.»

“Σε όλους αυτούς που για δεκαετίες έχουν ταράξει στο ψέμα τους εργαζόμενους και συνεχίζουν ανερυθρίαστα να τους εμπαίζουν και να τους τρομοκρατούν, μία απάντηση υπάρχει: Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή σας Ένωση «της αλληλεγγύης, της σύγκλισης, της κοινής ανάπτυξης». Να τη χαίρεστε” σχολίασε το ΚΚΕ.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών