Διαβουλεύσεις Σαμαρά στις Βρυξέλλες - Αναγκαία η λήψη απόφασης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Διαβουλεύσεις Σαμαρά στις Βρυξέλλες - Αναγκαία η λήψη απόφασης

05:22 | 23/11/12
«Κάθε μέρα που περνάει χωρίς τελική απόφαση επιβαρύνει την οικονομία, την ψυχολογία, τις αγορές και πλήττει και το φιλότιμο του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα αφήσει τις θυσίες των Ελλήνων να πάνε χαμένες.

Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στην οποία η Ελλάδα είναι επισήμως εκτός ατζέντας, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ καθώς και με τους ομολόγους του. Δεν αποκλείεται να συναντηθεί κατ' ιδίαν με την Άγκελα Μέρκελ.

Οι επαφές του κ. Σαμαρά θεωρούνται σημαντικές για την έκβαση των διαβουλεύσεων όσον αφορά στο ελληνικό χρέος.

Την ανάγκη να ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα υπογράμμισε και ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Όπως είπε, «το λέω με επιφύλαξη, αλλά και με αποφασιστικότητα την επομένη μιας συνόδου με το Eurogroup κατά την οποία δεν τα καταφέραμε να βρούμε μια λύση για την Ελλάδα θα τα καταφέρουμε όμως τη Δευτέρα. Είναι θεμελιώδες η χώρα αυτή, η οποία έκανε τόσες προσπάθειες, να βρει στο πλευρό των ευρωπαίων εταίρων της την αλληλεγγύη μέσα σε πλαίσιο σεβασμού των δημοσιονομικών των κρατών μας».

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών