Αυστηρός έλεγχος σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και δήμους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αυστηρός έλεγχος σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και δήμους

13:03 | 19/11/12

Αυστηρό έλεγχο και κυρώσεις σε περιπτώσεις αποκλίσεων σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και δήμους βάζουν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που αναμένεται να εκδώσει σήμερα η κυβέρνηση. 

Στην μαραθώνια χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών ενέκριναν όλες τις εκκρεμότητες και τα προαπαιτούμενα ενόψει του αυριανού Eurogroup.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται, τοποθέτηση επιτρόπου από το υπουργείο Οικονομικών στα υπουργεία που επί δύο τρίμηνα δεν πετυχαίνουν τους οικονομικούς τους στόχους, περικοπή μισθού ή ακόμα και η απόλυση διοικητών ΔΕΚΟ που αποκλείουν από τον στόχο τους, λήψη μέτρων αν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις και αυστηρή παρακολούθηση ανά μήνα των προϋπολογισμών των υπουργείων των ΔΕΚΟ των δήμων και των φορέων.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών μετά την συνεδρίαση είπε ότι η κυβέρνηση είναι πανέτοιμη για το Eurogroup, καθώς έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το διεθνή Τύπο και μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις φαίνεται ότι βρίσκεται τελικά η χρυσή τομή για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους. Το ΔΝΤ δέχεται να αποσύρει την πρόταση του για «κούρεμα» με αντάλλαγμα η λύση που τελικά θα επιλέγει να καλύπτει πλήρως το στόχο της βιωσιμότητας του χρέους που θέτει η Ουάσιγκτον, δηλαδή το 120% του ΑΕΠ το 2020, καθώς το Βερολίνο δεν μπορεί να το δεχτεί για πολιτικούς λόγους.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα προωθηθεί η λύση ενός κοκτέιλ μέτρων -όπως το χαρακτηρίζουν οι γερμανικές εφημερίδες για την Ελλάδα- που θα περιλαμβάνει σημαντική μείωση - ενδεχομένως και μηδενισμό - επιτοκίων, μετακύλιση της περιόδου αποπληρωμής καθώς και η παροχή από τις κεντρικές τράπεζες των κερδών που αποκομίζουν από τα ελληνικά ομόλογα στα ίδια τα κράτη , για να δοθούν στην Ελλάδα ενδεχομένως για την επαναγορά του χρέους της.

Από το Μιλάνο ο Μάριο Μόντι τόνισε ότι έως τώρα οι Ευρωπαίοι ήταν υπερβολικά απαιτητικοί με την Ελλάδα αναφερόμενος και στη δημοσιονομική επιμήκυνση. Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας στη BILD, διαμηνύει ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει καμιά λύση για την Ελλάδα αν δεν πληρώσουν και οι εύποροι Έλληνες, αποκαλώντας κλεπταποδόχους τους Ευρωπαίους ηγέτες στων οποίων τις χώρες κατέληγαν τα χρήματα των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων. Κριτική στην Ευρώπη ασκεί μιλώντας στην «ΚτΚ» και το πρώην μέλος του ΕΣ της ΕΚΤ Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι κάνοντας λόγο για ημίμετρα στην περίπτωση της Ελλάδας ενώ τάχθηκε κατά του κουρέματος του χρέους.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών