Σε «αγκάθια» αναδεικνύονται εποπτεία και Ρουπακιώτης, ενόψει Eurogroup | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σε «αγκάθια» αναδεικνύονται εποπτεία και Ρουπακιώτης, ενόψει Eurogroup

22:13 | 18/11/12
Μετάθεση για τη Δευτέρα – κυριολεκτικά στο παρά πέντε της συνόδου του Eurogroup – πήραν οι τελευταίες εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσει η κυβέρνηση ώστε να αποδεσμευτεί η δόση του δανείου.

Αιτία, τόσο οι διαφωνίες μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών σχετικά με την ενίσχυση της εποπτείας της ελληνικής οικονομίας όσο και η αρνητική στάση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος επιτέθηκε εκ νέου χθες με δριμύτητα κατά της τρόικα.

Έως τη Δευτέρα θα πρέπει να κατατεθούν δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η πρώτη αφορά την εποπτεία και η δεύτερη τις προαπαιτούμενες ενέργειες που έχουν απομείνει.

Σε ό,τι αφορά την εποπτεία, η κυβέρνηση προσπαθεί να μη συμπεριληφθεί η πρόβλεψη του αυτόματου μηχανισμού περικοπής δαπανών σε περίπτωση υστέρησης των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις. Επιπλέον η τρόικα πιέζει για ενίσχυση της εποπτείας του EFSF στη λειτουργία του ειδικού λογαριασμού.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη πράξη, ο κ. Ρουπακιώτης αρνείται να την προσυπογράψει. Παρότι η υπογραφή του δεν είναι απαραίτητη, η στάση του έχει ενοχλήσει έντονα το Μαξίμου, το οποίο ωστόσο δεν προχωρεί στην αποπομπή του χάριν της ανάγκης τήρησης των εσωκυβερνητικών ισορροπιών.

Πηγή: kathimerini.gr


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών