Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο Μαξίμου ενόψει Eurogroup | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο Μαξίμου ενόψει Eurogroup

22:38 | 18/11/12

Πολύωρη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει έως αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να διευθετηθούν οι εναπομένουσες εκκρεμότητες ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκεται η οριστικοποίηση των τελευταίων διευκρινίσεων στο πολυνομοσχέδιο, ζήτημα που απαιτεί την υπογραφή ορισμένων πράξεων νομοθετικού περιεχομένου από τους υπουργούς.

Ενδεικτικά, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα υλοποιηθεί ένας μηχανισμός που θα ελέγχει ανά πάσα στιγμή υπουργεία, φορείς του δημοσίου και ΟΤΑ έτσι ώστε να μην υπάρχουν αποκλίσεις από τους προϋπολογισμούς τους.

Παρά ταύτα, ερωτηματικά παραμένουν όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος κατά τις τελευταίες ημέρες έχει ασκήσει σφοδρή κριτική στην τρόικα αλλά και την κυβέρνηση για τα μέτρα που υπερψηφίσθηκαν στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Το Eurogroup της Τρίτης, όπου αναμένεται να παρευρεθεί η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, θα αποτελέσει πιθανότατα το επόμενο πεδίο μάχης μεταξύ του Ταμείου και της Γερμανίας, με αντικείμενο τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Το ζήτημα βιωσιμότητας χρέους έχει αναζωπυρωθεί λόγω του χρηματοδοτικού κενού, ύψους 32,6 δισεκατομμυρίων ευρώ έως του 2016, που διαπιστώθηκε από την τριμερή στο προσχέδιο της έκθεσής της για την Ελλάδα. Αιτία του κενού είναι η διετής επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών