Μικροεπεισόδια στα Εξάρχεια έπειτα από μαθητική πορεία στη μνήμη Γρηγορόπουλου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μικροεπεισόδια στα Εξάρχεια έπειτα από μαθητική πορεία στη μνήμη Γρηγορόπουλου

18:58 | 6/12/12

Κλειστοί παραμένουν κεντρικοί οδικοί άξονες στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε φοιτητική και μαθητική πορεία με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια, ωστόσο ένταση σημειώθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων όπου η Αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών αφότου ομάδα νεαρών εκτόξευσε μία βόμβα μολότοφ.

Νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια έχει προγραμματίσει για τις 17:00 η Νεολαία του Συνασπισμού, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις της εξω-κοινοβουλευτικής Αριστεράς. Στο ίδιο σημείο θα συναντηθούν στις 19:00 η Αντιεξουσιαστική Κίνηση και αναρχικές ομάδες.

Κλειστοί παραμένουν προληπτικά οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο, κατόπιν εντολής των αστυνομικών Αρχών.

Εν τω μεταξύ, ένταση σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Μακεδονιας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη, όταν άτομα απο ανήκουν στον αντι-εξουσιαστικό χώρο παρεισέφρησαν στην συγκέντρωση μαθητών και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της Αστυνομίας, η οποία απάντησε με χρήση δακρυγόνων.

Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών