Αλληλεγγύη για την Ελλάδα ζητά ο Σρέντερ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αλληλεγγύη για την Ελλάδα ζητά ο Σρέντερ

21:22 | 24/12/12

Η ΕΕ και η Γερμανία θα πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, υποστηρίζει ο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Σε συνέντευξή του προς την Neue Osnabrücker Zeitung, ο σοσιαλδημοκράτης τέως καγκελάριος της Γερμανίας υπογραμμίζει παράλληλα ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και να περιοριστεί ο δημόσιος τομέας. 

«Στο βαθμό που αυτό θα συμβεί, δικαίως προσφέρει η Ευρώπη στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο», λέει χαρακτηριστικά ο τέως καγκελάριος. Σύμφωνα με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να υπερασπιστεί ανοιχτά τη βοήθεια προς την Αθήνα. «Θέλω περισσότερη ειλικρίνεια», τόνισε ο κ. Σρέντερ αναφερόμενος στην επιβάρυνση που συνεπάγεται για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας η στήριξη της Ελλάδας.

«Θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής»

Ο τέως καγκελάριος ζητά από την Άγκελα Μέρκελ να δραστηριοποιηθεί περισσότερο υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. «Δεν αρκεί ο συντονισμός της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», επισημαίνει ο Γκέρχαρντ Σρέντερ και προσθέτει: «Θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής». Ο τέως καγκελάριος εκτιμά ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην κατεύθυνση αυτή, κυρίως από τη Γερμανία.

Τέλος, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ προειδοποιεί το Παρίσι να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της γαλλικής οικονομίας και να πάρει μέτρα. «Η Γαλλία έχει διαρθρωτικά προβλήματα ανταγωνιστικότητας», υπογραμμίζει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, διευκρινίζοντας ότι κάποιες από τις αποφάσεις που πήρε ο Φρανσουά Ολάντ εκείνος δεν θα τις έπαιρνε. «Στη Γαλλία θα υπερισχύσει η άποψη που λέει ότι δεν μπορεί κανείς να ασκεί πολιτική κόντρα στις οικονομικές αναγκαιότητες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών