18:14 | 3/12/12
Το υπουργείο ζήτησε να κατατεθούν αιτήματα για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των φορέων
Τη βούλησή της να υλοποιήσει με κάθε δυνατό τρόπο -και το συντομότερο δυνατόν- τις διατάξεις για τη διαθεσιμότητα, που αφορούν 2.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο, έδειξε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αποστέλλοντας ηλεκτρονική φόρμα προς όλες τις διευθύνσεις προσωπικού, προκειμένου να καταθέσουν αιτήματα για την κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών.
Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου, «για την άμεση κάλυψη λειτουργικών αναγκών και για την ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μετά την κατάργηση της θέσης τους, παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα στοιχεία που ζητούνται αναφορικά με κάλυψη θέσεων διοικητικού προσωπικού ΔΕ κατηγορίας». Τονίζεται δε ότι τα ανωτέρω στοιχεία θα πρέπει να συμπληρωθούν και να αποσταλούν σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή εντός πέντε ημερών.
Όπως αναφέρεται, τα αιτήματα θα αφορούν την κάλυψη θέσεων προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ειδικοτήτων διοικητικού, διοικητικού-λογιστικού, διοικητικού-οικονομικού, διοικητικών γραμματέων, διοικητικών δακτυλογράφων, δακτυλογράφων στενογράφων.
Επίσης, οι φορείς υποχρεούνται να αποστείλουν στοιχεία ανά μονάδα, νομό και συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, ενώ θα πρέπει και να αιτιολογήσουν το αίτημά τους περιγράφοντας, μεταξύ των άλλων, τον όγκο συναλλαγών που έχουν οι υπηρεσίες με τους πολίτες, το σύνολο των εκκρεμοτήτων, κατά πόσον έχει αποδυναμωθεί η υπηρεσία από τις συνταξιοδοτήσεις ή την αναστολή προσλήψεων, τα ειδικότερα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υπάλληλοι κ.λπ.
Όπως έχει κάνει γνωστό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι θέσεις στις οποίες θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, αφορούν κυρίως ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα.
Πάντως, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκφράζουν την απορία τους για τη στάση των συνδικαλιστών και ειδικά ορισμένων δημάρχων, στο μέτρο της διαθεσιμότητας, καθώς όπως σημειώνεται «το μόνο που καταφέρνουν είναι να καθυστερούν την τοποθέτηση των υπαλλήλων, που τίθενται σε διαθεσιμότητα, στη νέα τους θέση», στο πλαίσιο της κινητικότητας στο δημόσιο. Τονίζουν δε ότι οι όποιες ανησυχίες στο προσωπικό για τη διαθεσιμότητα, θα εξαλειφθούν με την υλοποίηση της κινητικότητας στο δημόσιο.
Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, εκφράζουν τον προβληματισμό τους με τη στάση που κρατούν οι ίδιοι φορείς στο θέμα των επίορκων υπαλλήλων. Κι αυτό, όπως επισημαίνουν, διότι με την άρνησή τους να δοθούν τα στοιχεία δεν προχωρά η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που κατηγορούνται για ιδιαιτέρως βαριά πειθαρχικά, ίσως και ποινικά, αδικήματα.
Πηγή: newsbeast.gr
Σχετικές ετικέτες:Ελλάδα
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων