Ινδία: Ανήλικος ο ένας φερόμενος βιαστής της 23χρονης – μέχρι 3 χρόνια φυλάκισης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ινδία: Ανήλικος ο ένας φερόμενος βιαστής της 23χρονης – μέχρι 3 χρόνια φυλάκισης

16:44 | 28/1/13

Ως ανήλικος θα δικαστεί ένας εκ των έξι ανδρών που κατηγορούνται για τον πολύκροτο ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μίας 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί στις 16 Δεκεμβρίου, όπως αποφάσισε σήμερα μία αρμόδια επιτροπή, προκαλώντας την οργή συγγενών της άτυχης κοπέλας.

Σε περίπτωση που ο νεαρός βιαστής καταδικαστεί για συμμετοχή στην κακοποίηση της 23χρονης φοιτήτριας, καθότι ανήλικος, θα αντιμετωπίσει μέγιστη ποινή κάθειρξης τριών ετών. Η απόφαση για την ηλικία του φερόμενου βιαστή ελήφθη με βάση σχολικά αρχεία, το οποία καταδεικνύουν πως ο συλληφθείς είναι 17 ετών.

«Ένα ξαφνικό ρεύμα διέτρεξε το κορμί μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω», δήλωσε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας στο πρακτορείο Reuters. «Πώς είναι δυνατόν να τον κρίνουν ανήλικο; Δεν είδαν τι έκαναν;».

Έως τώρα, οι Αρχές δεν έχουν απαγγείλει κατηγορίες κατά του ανήλικου φερόμενου βιαστή, καθώς ήλπιζαν πως θα κρινόταν ενήλικας και συνεπώς θα μπορούσαν να τον συμπεριλάβουν στη δίκη των υπόλοιπων πέντε συγκατηγορούμενών του, με την Αστυνομία μάλιστα να δηλώνει σήμερα πως εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που κρίνει τον νεαρό ανήλικο.

Στον απόηχο του θανάτου της 23χρονης φοιτήτριας, πολλοί διαδηλωτές έχουν ζητήσει τη μείωση του ορίου ηλικίας για ενήλικες σε υποθέσεις βιασμού από τα 18 στα 16 έτη ζωής.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών