Χαρακόπουλος: Τα αιτήματα των αγροτών πρέπει να αντιμετωπιστούν με διάλογο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Χαρακόπουλος: Τα αιτήματα των αγροτών πρέπει να αντιμετωπιστούν με διάλογο

14:57 | 30/1/13
«Τα προβλήματα του σήμερα δε λύνονται με πρακτικές παρελθόντος, με το να κλείνουμε δρόμους. Δεν μπορεί να κόβεται η χώρα στα δύο και να ταλαιπωρούνται άλλες κοινωνικές ομάδες»,τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Όπως είπε τα περισσότερα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και τους καλεί να τα αντιμετωπίσουν με διάλογο και νηφαλιότητα.

Αναφερόμενος στο νέο φορολογικό, καθησύχασε τους αγρότες λέγοντας ότι με την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων, θα χτυπηθούν φαινόμενα «λαμογιάς», όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς όπως εξήγησε κάποιοι με το δέλεαρ της επιστροφής μεγαλύτερου ΦΠΑ, δήλωναν υψηλότερη τιμή δίνοντας νομιμοποίηση στο μεσάζοντα να πουλήσει ακριβότερα.

Γνωστοποίησε ότι στη νέα προγραμματική περίοδο για τους αγρότες θα δοθούν οικονομικά κίνητρα για την τυποποίηση και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων που αυτή τη στιγμή δε γίνονται στη χώρα μας.

«Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια αλλά και οι ίδιοι οι αγρότες θα πρέπει να αποφύγουν κατά τη διάρκεια του αγώνα τους να έρθουν σε αντιπαράθεση με μεγάλο μέρος της κοινωνίας», δήλωσε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας μετέβη η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Στο μεταξύ, παραμένουν στους δρόμους οι αγρότες σε Θεσσαλία, Ημαθία και Σέρρες, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Σήμερα θα συνεδριάσει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Αγροτών, εξετάζοντας τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με τους κύριους Βενιζέλο, Κουβέλη και Τσίπρα.

Διάλογο με ανοιχτούς δρόμους ζήτησε την Τρίτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ακόμη και το ένα ευρώ θα δυσκολευτούμε να το βρούμε για τους αγρότες, εάν κλείνουν οι δρόμοι».

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών