Ο εξορθολογισμός του δημοσίου στην ατζέντα Μανιτάκη – Παπούλια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο εξορθολογισμός του δημοσίου στην ατζέντα Μανιτάκη – Παπούλια

17:37 | 15/1/13

Ο κ. Μανιτάκης ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τον εξορθολογισμό των δομών των υπουργείων


Τις δύο πρώτες εκθέσεις αξιολόγησης των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος που έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κ. Μανιτάκης ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τον εξορθολογισμό των δομών των υπουργείων οι οποίες σημειώνουν ιδιαίτερα αξιόλογη μείωση οργανικών μονάδων, κατά μέσο όρο 50%, από όπου θα προκύψουν σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη.

Όπως είπε η Διοικητική Μεταρρύθμιση άρχισε και προχωρά με μέθοδο, σύστημα, αποφασιστικότητα, με υπομονή και κυρίως με αταλάντευτη εμμονή στο στρατηγικό στόχο.

Τόνισε ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων θέλει να προσφέρει και είναι αφοσιωμένη στο καθήκον της. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπρέπεια των Δημοσίων Υπαλλήλων και να απομονώσει τους ανάξιους, ανεπαρκείς και όσους αποδεδειγμένα παραβαίνουν το νόμο ή τον Κώδικα Δεοντολογίας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνονται σε τέτοιο εύρος μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα.

Αναλυτικά οι πίνακες ΕΔΩ

Πηγή: skai.gr


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών