Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών: Πακέτο παροχών προς τους αγρότες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών: Πακέτο παροχών προς τους αγρότες

23:07 | 6/2/13
Σε ένα μίνι πακέτο παροχών προς τους αγρότες, κατέληξε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Πιο συγκεκριμένα, αυξάνεται το συνολικό ποσό της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κατά 30 εκατομμύρια ευρώ, παρά τις δεσμεύσεις του μνημονίου, περιορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων των επιστροφών ΦΠΑ κατά 60.000 αυξάνοντας το τελικό ποσό για τους δικαιούχους, δίνεται η δυνατότητα για χρήση φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος στους αγρότες, πιθανότατα από 1ης Ιουλίου, προχωράει η ρύθμιση για τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται από την πρώην Αγροτική Τράπεζα, ενώ θα δίνονται δάνεια με χαμηλό επιτόκιο και εγγυητικές επιστολές σε αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε αισιόδοξος ότι θα λυθούν τα προβλήματα των αγροτών και δεν θα υπάρχουν πλέον μπλόκα.

Στο μεταξύ, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συνεχίζεται παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, θα ληφθούν αποφάσεις για την πορεία της κυβέρνησης και για την κατάλληλη –και κατά το δυνατόν «ομογενοποιημένη»- αντίδραση του κυβερνητικού συνασπισμού στο θέμα των κινητοποιήσεων των κοινωνικών ομάδων.

Αναμένεται να παρουσιαστεί επίσης η τελική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των ακινήτων. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει επίσης τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τα αποτελέσματα των επαφών του στο Κατάρ και ειδικότερα για τη δημιουργία του κοινού ταμείου για επενδύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η συνάντηση γίνεται και ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης που έχει ως κύριο θέμα τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν και οι κύριοι Παναγιωτόπουλος και Χατζηδάκης, με τους οποίους συζητήθηκε το θέμα των ναυπηγείων και των αυτοκινητόδρομων.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών