Διαμαρτυρία στο Μουσείο της Ακρόπολης την ώρα της ομιλίας Σαμαρά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Διαμαρτυρία στο Μουσείο της Ακρόπολης την ώρα της ομιλίας Σαμαρά

13:59 | 13/3/13
Οι εργαζόμενοι του πρώην υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Με το σύνθημα «βία είναι η αποδόμηση του Πολιτισμού» οι εργαζόμενοι του πρώην υπουργείου Πολιτισμού κατευθύνονται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προς το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ «Ενάντια στη Βία των Άκρων».

Οι εργαζόμενοι του πρώην υπουργείου που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αυτόνομο Υπουργείο Πολιτισμού, θα συμμετάσχουν στη συνέχεια στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ,  αναφέρει το epikaira.gr.

Μείωση στις εισπράξεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Νοέμβριο πέρυσι αυξήθηκε κατά 9,6%, αλλά οι εισπράξεις μειώθηκαν κατά 6,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Ως αποτέλεσμα, κατά το 11μηνο του 2012 καταγράφεται μείωση 4,1% στους επισκέπτες των μουσείων, καθώς και μείωση 18,9% στις εισπράξεις, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Σύμφωνα, επίσης, με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στους αρχαιολογικούς χώρους σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο αύξηση των επισκεπτών κατά 19,5% και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων σε ποσοστό 11,1%. Ενώ, το 11μηνο πέρυσι εμφανίστηκε αύξηση 2% στον αριθμό των επισκεπτών, αλλά μείωση 12,8% στις εισπράξεις.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών