Η Τουρκία κατά της ιταλικής ΕΝΙ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η Τουρκία κατά της ιταλικής ΕΝΙ

14:23 | 28/3/13
Πιστή στις δηλώσεις της, η Άγκυρα εκμεταλλευόμενη την κρίση στην Κύπρο βάζει όσα περισσότερα εμπόδια μπορεί στις προσπάθειες της Λευκωσίας να εκμεταλλευτεί την ΑΟΖ της...

Να δημιουργήσει εμπόδια στην προσπάθεια της Κύπρου να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ επιχειρεί εκ νέου η Άγκυρα, ενεργοποιώντας την απειλή της για "αντίποινα" προς τις εταιρείες που συνεργάζονται με την Κυπριακή δημοκρατία.

Χθες, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η χώρα του διακόπτει κάθε συνεργασία με την ιταλική πετρελαϊκή ΕΝΙ, η οποία συμμετέχει στις κυπριακές έρευνες. Ειδικότερα, η εν λόγω εταιρεία ανακοίνωσε στα τέλη Ιανουαρίου ότι υπέγραψε με την κυπριακή κυβέρνηση συμφωνίες για έρευνες και αξιοποίηση φυσικού αερίου σε τρία οικόπεδα που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ και για τα οποία είχε προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός. Ανάλογη συμφωνία για έρευνες σε δύο οικόπεδα έχει υπογράψει η γαλλική TOTAL.

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι με την κίνησή της αυτή η Άγκυρα επιχειρεί να αυξήσει την πίεση προς τους ενεργειακούς κολοσσούς που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την ύπαρξη κοιτασμάτων στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κύπρου, τακτική που ως τώρα δεν έχει αποφέρει καρπούς, καθώς μεγάλες εταιρείες αγνόησαν τις τουρκικές απειλές και συμμετείχαν στους διαγωνισμούς που προκήρυξε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών