Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου από ανατροπή σκάφους στην Ιεράπετρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου από ανατροπή σκάφους στην Ιεράπετρα

12:45 | 8/4/13
Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής όταν το σκάφος αναχώρησε από το λιμάνι της Ιεράπετρας με προορισμό το Γαϊδουρονήσι

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες -που συνεχίζονται για δεύτερη μέρα- για τον εντοπισμό 45χρονου αγνοούμενου στη θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας, όταν μικρό φουσκωτό σκάφος, στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλα τρία άτομα, ανετράπη το μεσημέρι της Κυριακής, λόγω των θυελλωδών ανέμων και προσέκρουσε σε βράχια.

Οι υπόλοιποι τρεις, εντοπίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μ' έναν από αυτούς να νοσηλεύεται στην εντατική.

Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι όταν το σκάφος αναχώρησε από το λιμάνι της Ιεράπετρας με προορισμό τη νήσο Χρυσή (Γαϊδουρονήσι), αλλά δεν κατάφερε να βγει στα ανοιχτά, καθώς τα κύματα το αναποδογύρισαν με αποτέλεσμα οι τέσσερις άνδρες να βρεθούν στη θάλασσα.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των επιβαινόντων από τις λιμενικές αρχές της Ιεράπετρας, οι τρεις εκ των οποίων βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση, εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών, για τον εντοπισμό του τέταρτου ατόμου με τη συμμετοχή και ελικοπτέρου super Puma.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και με το πρώτο φως της ημέρας, συνεχίστηκαν οι έρευνες από ξηράς από τις λιμενικές αρχές, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, την ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ και από εθελοντές.

Ωστόσο όσες προσπάθειες και αν έκανε το σκάφος του Λιμενικού, από θαλάσσης, λόγω των ισχυρών ανέμων δεν κατόρθωσε να προσεγγίσει το σημείο.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του epikaira.gr και σήμερα θα επιχειρήσει ελικόπτερο super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και δύτες.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών