Τρεις ακόμα ύποπτοι για τις βόμβες στη Βοστώνη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τρεις ακόμα ύποπτοι για τις βόμβες στη Βοστώνη

21:41 | 1/5/13
Υπό κράτηση τέθηκαν από την αστυνομία της Βοστώνης άλλοι τρεις ύποπτοι, στο πλαίσιο της έρευνας για τις βομβιστικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Μαραθώνιο της πόλης στις 15 Απριλίου.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η Αστυνομία της Βοστώνης δεν δίνει κανένα περαιτέρω στοιχείο σχετικά με τους συλληφθέντες.

Αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε, ωστόσο, ανωνύμως πως οι δύο προσαχθέντες κατάγονται από το Καζακστάν, ήταν συμφοιτητές του Τζοχάρ Τσαρνάεφ και υπάρχει η υποψία πως μπορεί να πέταξαν ένα σακίδιο πλάτης κατόπιν προτροπής του.


Το τρίτο πρόσωπο που τέθηκε υπό κράτηση φέρεται να είναι Αμερικανός υπήκοος.

Κατά τον ίδιο αξιωματούχο, ο οποίος δεν έχει τη δικαιοδοσία να μιλήσει δημοσίως, οι δύο προσαχθέντες από το Καζακστάν είχαν κρατηθεί στο παρελθόν από τις υπηρεσίες μετανάστευσης για παραβίαση των όρων της αδείας εισόδου στις ΗΠΑ.

Και οι τρεις προσαχθέντες ανακρίνονται για ενέργειες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις της 15ης Απριλίου, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τις δηλώσεις του αξιωματούχου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν επί 10 ημέρες και θεωρείται ότι βοήθησαν τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ να πάρει κάποια από τα πράγματά του από το δωμάτιό του στην πανεπιστημιούπολη αμέσως μετά τις επιθέσεις.


Οι συλληφθέντες ενδέχεται να κατηγορηθούν για ψευδείς καταθέσεις.

Ο 19χρονος τσετσενικής καταγωγής Τζοχάρ Τσαρνάεφ -σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες για τις επιθέσεις- έχει μεταφερθεί από την περασμένη εβδομάδα σε ομοσπονδιακό ιατρικό κέντρο στις φυλακές στο Φορτ Ντίβενς της Μασαχουσέτης.

Μετά τη σύλληψή του, στη διάρκεια ενός άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητού που κράτησε υπό «ομηρεία» την πόλη της Βοστώνης, ο Τσαρνάεφ μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος σε πολιτικό νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, όπου και παρέμεινε για μία εβδομάδα.

Κατά την ανταλλαγή πυρών που προηγήθηκε της σύλληψης σκοτώθηκε ο μεγαλύτερος αδελφός του, επίσης ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο, Ταμερλάν Τσαρνάεφ. Ο 19χρονος διέφυγε για να εντοπιστεί τελικώς κρυμμένος σε μία βάρκα στην αυλή μιας κατοικίας.

Εφόσον καταδικαστεί, ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ θα έλθει αντιμέτωπος ακόμη και με την εσχάτη των ποινών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών