Αλλαγή ονόματος για απαλλαγή από τα χρέη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αλλαγή ονόματος για απαλλαγή από τα χρέη

17:22 | 6/5/13
Να στείλει απ' ευθείας στον εισαγγελέα το πόρισμα των έξι διεθνών οίκων, που διενεργούν εδώ και ένα χρόνο τον έλεγο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, σκέφτεται -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Ευ. Βενιζέλος, παράλληλα με τη συζήτηση που θα προκαλέσει στα κομματικά όργανα, όπου και θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Στόχος του είναι η απαλλαγή του κόμματος από χρέη που το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτός είναι ο λόγος που δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμη και η αλλαγή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, αν διασφαλιστεί ότι με αυτόν τον τρόπο τα χρέη του κόμματος θα διαγραφούν.

Οι κινήσεις αυτές αφορούν το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, έχουν συζητηθεί και έχουν συμφωνηθεί εδώ και καιρό στο επιτελείο Βενιζέλου, που γνωρίζουν ότι το επόμενο διάστημα δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν την οικονομική συρρίκνωση με τη μεταφορά του κόμματος σε φθηνότερα γραφεία, την απόλυση υπαλλήλων αλλά και το κλείσιμο των γραφείων νομαρχιακών στην επαρχία, όπου δεν είναι δυνατή η συντήρησή τους με ίδια έσοδα.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος, ο κ. Βενιζέλος έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές ενστάσεις. Πρώτον, όσον αφορά την επιλογή του να συγκρουστεί και μάλιστα στα άκρα με τον Γ. Παπανδρέου. Διατυπώνονται φόβοι ότι αν η ενότητα διαρραγεί και υπάρξει οριστική ρήξη Βενιζέλου - Παπανδρέου, τότε ο δρόμος για τη διάσπαση θα είναι χωρίς επιστροφή.


«Απο-παπανδρεοποίηση»

Στενοί συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την τροπή που πήραν τα πράγματα μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, για να υποστηρίξουν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση τις διαρροές στον Τύπο να τις έκανε η Ιπποκράτους» και να εξηγήσουν ότι αν ήταν έτσι, θα υπήρχε ένα σχέδιο για το επόμενο βήμα και όχι αμηχανία. «Ο χειρισμός θα πρέπει να είναι θεσμικός, χωρίς ακρότητες και διαρροές. Να κατοχυρώνει την ενότητα της παράταξης και τη διαφάνεια», δηλώνει στην «Κ.Ε.» ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει και διατυπώνοντας τη διαφωνία του με τη μέθοδο των διαρροών των στοιχείων.

Δεύτερον, σε ό,τι αφορά τον προφανή πολιτικό του στόχο να «απο-παπανδρεοποιήσει» το κόμμα και να ηγηθεί ενός μικρού πλην καθαρού ΠΑΣΟΚ που θα συμμετέχει στις συμμαχικές κυβερνήσεις, χωρίς ο ίδιος να έχει να αντιμετωπίσει εσωκομματική αμφισβήτηση, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές. Και εδώ υπάρχουν αρκετές ενστάσεις και όχι μόνο από τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου, οι οποίες και θα διατυπωθούν ανεξάρτητα από την έκβαση της αναμέτρησης Βενιζέλου - Παπανδρέου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ


Πηγή: enet.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών