Κλιμακωτός φόρος ανά στρέμμα στα αγροτεμάχια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κλιμακωτός φόρος ανά στρέμμα στα αγροτεμάχια

12:34 | 16/5/13
Την επιβολή φόρου στα αγροτεμάχια ανά στρέμμα, καθώς ακόμη το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τις αντικειμενικές τους τιμές ώστε να υπολογίζεται ο φόρος, προτείνει το ΠΑΣΟΚ...

Η φορολόγηση θα πρέπει να γίνει, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με κλιμακούμενους συντελεστές με βάση κριτήρια, όπως για παράδειγμα αν είναι καλλιεργήσιμα (αρδεύσιμα ή μη, κοντά σε εθνικές οδούς ή όχι, παραθαλάσσια ή μη, χρησιμοποιούνται για μονοετή καλλιέργεια ή πολυετή, πεδινά, ημιορεινά ή ορεινά) ή μη καλλιεργήσιμα (βοσκότοποι, δασικά).


Ερχονται αλλαγές στη φορολογία

Να υπενθυμίσουμε πως, όπως έγραψε χθες το «Εθνος», το οικονομικό επιτελείο προωθεί για το 2014 φόρο ανά στρέμμα, ο οποίος θα κλιμακώνεται από τα 4 ευρώ και θα φτάνει τα 50 ευρώ το στρέμμα και κατά μέσον όρο θα διαμορφώνεται στα 12 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως ακόμη «δεν έχει ληφθεί απόφαση».

Εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ για τα ακίνητα φυσικών προσώπων προτείνει την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στις 50 χιλ. ευρώ, θέσπιση προοδευτικής φορολογικής κλίμακας με 8 έως 10 συντελεστές από 1 τοις χιλίοις μετά τις 50.000 και ανώτερο συντελεστή 2% για αντικειμενικές αξίες από 3 εκατ. ευρώ και πάνω.

Πηγή: e-go.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών