Την απόσυρση των θέσεων Χριστόφια για το Κυπριακό ζητά το σοσιαλιστικό ΕΔΕΚ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Την απόσυρση των θέσεων Χριστόφια για το Κυπριακό ζητά το σοσιαλιστικό ΕΔΕΚ

19:38 | 28/5/13
Η θέση του σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ, όπως δήλωσε την Τρίτη ο Γραμματέας  του κόμματος, Δημήτρης Παπαδάκης, παραμένει «σταθερή και αμετακίνητη» στο να αποσυρθούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη οι «απαράδεκτες προτάσεις» της προηγούμενης Κυβέρνησης Χριστόφια για το Κυπριακό, όπως είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο Κύπριος Πρόεδρος η Κυβέρνηση του οποίου πρέπει, επίσης, να εμποδίσει το άνοιγμα οποιουδήποτε κεφαλαίου στον ενταξιακό διάλογο Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η χθεσινή προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικού Α. Καταβούτογλου, στο 51ο Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας – ΕΕ, με τη δήλωσή του ότι δεν προτίθεται η Τουρκία να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας», πρόσθεσε ο κ. Παπαδάκης, «δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαφοροποίησης της θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Η κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Παπαδάκης, «οφείλει να καταστήσει σαφές ότι, όσο συνεχίζεται η προκλητική τουρκική στάση, θα εμποδίζει το άνοιγμα οποιουδήποτε κεφαλαίου στον ενταξιακό διάλογο Τουρκίας – ΕΕ».

Για τη συνάντηση της 30ής Μαΐου μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο Γραμματέας της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι «κανένα νόημα, κανένα χρήσιμο σκοπό και καμία προοπτική δεν έχει» αυτή η συνάντηση.

«Όσο συνεχίζεται η άτεγκτη στάση της Τουρκίας, όσο η Τουρκία επιμένει στην λογική των δύο κρατών, στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και στις αναχρονιστικές εγγυήσεις», δήλωσε ο κ. Παπαδάκης, «καμία συνάντηση κοινωνικού ή οποιουδήποτε χαρακτήρα δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην λύση του Κυπριακού».

«Σε ό,τι αφορά την επιμονή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΑΚΕΛ στις απαράδεκτες προτάσεις – υποχωρήσεις κατά την διάρκεια των απευθείας διαπραγματεύσεων», συνέχισε ο Γραμματέας της ΕΔΕΚ, «εκφράζουμε πραγματικά την απορία μας για την εμμονή».

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών