Οι δέκα πιο περίεργοι νόμοι στον κόσμο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Οι δέκα πιο περίεργοι νόμοι στον κόσμο

15:10 | 17/5/13
Τα ταξίδια και η επαφή με διαφορετικές κουλτούρες είναι ένα όνειρο για τους περισσότερους...

Η άγνοια όμως μπορεί να βάλει σε μπελάδες έναν επισκέπτη μίας ξένης χώρας. Γιατί σε όλο τον κόσμο υπάρχουν νόμοι που δεν θα μπορούσε να προβλέψει κανείς. Για να προφυλάξει λοιπόν τους επίδοξους εξερευνητές, το GlobalVisas.com εντόπισε τις πιο περίεργες απαγορεύσεις που ισχύουν σε όλο τον κόσμο.


Σύμφωνα με αυτούς λοιπόν είναι παράνομο να:

1. Ταΐσει κανείς περιστέρια στην πλατεία του Αγ. Μάρκου στη Βενετία. Η συνήθεια αυτή απαγορεύτηκε το 2008, παρά τη δυσαρέσκεια των μικροπωλητών που έβγαζαν τα προς το ζην προμηθεύοντας τους τουρίστες με τροφή για τα πτηνά, επειδή τα ιστορικά κτίρια ήταν σημαδεμένα από τα… προϊόντα του οργανισμού των περιστεριών.

2. Να μείνει κάποιος από βενζίνη στη Γερμανία. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σταματήσει κανείς στους περίφημους αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας της χώρας επειδή απλά είναι αφηρημένος και δεν έλεγξε αν έχει καύσιμα.

3. Η οδήγηση με παντόφλες στην Ισπανία. Επίσης για κάποιο περίεργο λόγο απαγορεύεται να ψωνίσει κανείς και να μεταφέρει τις σακούλες στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου κάμπριο.

4. Το πτύειν στη Βαρκελώνη. Διόλου κακή ιδέα που μάλλον πρέπει να υιοθετήσουν κι άλλες πόλεις.

5. Το να επισκεφθεί κανείς την Ακρόπολη ή άλλο αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα φορώντας ψηλοτάκουνα παπούτσια. Οι μυτερές άκρες τους καταστρέφουν τα μνημεία και απαγορεύτηκε η χρήση τους σε αυτούς τους χώρους το 2008. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία γόβα στιλέτο μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση ανά τετραγωνικό από ότι ένας ελέφαντας.

6. H οδήγηση στη Σκανδιναβία κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς αναμμένα φώτα. Ακούγεται περίεργο όμως ο λόγος είναι απλός. Το φως της ημέρας είναι περιορισμένο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

7. Το μάσημα της τσίχλας στη Σιγκαπούρη. Η κυβέρνηση το αποφάσισε το 1992, ως αντίδραση στις ατέλειωτες μασημένες τσίχλες που υπήρχαν στο μετρό και σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έχει απορριφθεί πολλές φορές το αίτημα κατάργησης του νόμου, αν και επιτρέπεται η χρήση της θεραπευτικής τσίχλας.

8. Η κατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι μουσουλμάνοι απέχουν από το φαγητό από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου εκείνο το μήνα. Και υπάρχει η απαίτηση να ακολουθήσουν το έθιμο ακόμη και οι πιστοί άλλης θρησκείας. Το ίδιο ισχύει και στη Σαουδική Αραβία, όπου οι ξένοι που θα παραβιάσουν το νόμο κινδυνεύουν με ακύρωση της βίζας τους.

9. Να πατήσει κανείς σε χαρτονόμισμα της Ταϊλάνδης. Πάνω του υπάρχει η φωτογραφία του βασιλιά. Η προσβολή, δυσφήμιση ή απειλή κατά της βασιλικής οικογένειας είναι παράνομη, οπότε το ίδιο ισχύει και για το αν πατήσει κανείς σε χαρτονόμισμα.

10. Να κάνει κανείς την «ανάγκη» του στον ωκεανό στην Πορτογαλία. Δεν διευκρινίζεται βέβαια πώς μπορεί να ανιχνευθεί η παραβίαση αυτού του νόμου.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών