Στο πλευρό της Συρίας το Ιράν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στο πλευρό της Συρίας το Ιράν

14:48 | 6/5/13
Διαψεύδει το Ιράν ότι οι αποθήκες όπλων- που βρέθηκαν στο στόχαστρο των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών- στη Συρία περιείχαν ιρανικά όπλα...

Μη κυβερνητική οργάνωση ανέφερε ότι τουλάχιστον 15 σύροι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά την ισρηαλινή επίθεση ενώ δεκάδες αγνοούνται.

Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των Φρουρών της Επανάστασης, το Ιράν διαψεύδει ότι υπήρχαν ιρανικά όπλα με προορισμό τη λιβανική Χεζμπολάχ στις συριακές αποθήκες που βρέθηκαν στο στόχαστρο των δύο αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ. "Η συριακή κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη από ιρανικά όπλα και αυτού του είδους οι δηλώσεις αποτελούν μέρος της προπαγάνδας και του ψυχολογικού πολέμου εναντίον της Συρίας" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο ιρανός υπουργός Άμυνας στρατηγός Αχμαντ Βαχιντί κάλεσε την διεθνή κοινότητα να εμποδίσει το Ισραήλ να προχωρεί σε τέτοιου είδους επιθέσεις "διότι αν δεν συμβεί αυτό θα υπάρξουν σοβαρά γεγονότα στην περιοχή και οι ΗΠΑ και το σιωνιστικό καθεστώς δεν θα είναι οι νικητές". Εκτίμησε μάλιστα ότι το συριακό καθεστώς " θα δώσει σίγουρα κάποια στιγμή την κατάλληλη απάντηση στο Ισραήλ".

Εν τω μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 Σύροι στρατιώτες ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη δεκάδων άλλων  καθώς στις θέσεις του στρατού εναντίον των οποίων εκδηλώθηκε επίθεση υπάρχουν 150 άνδρες και δεν είναι γνωστό που βρίσκονταν κατά την αεροπορική επιδρομή.

Οι συριακές αρχές δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής έναν επίσημο απολογισμό, αλλά το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε επιστολή του στον ΟΗΕ ότι "η επίθεση αυτή προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς και σοβαρές ζημιές στις θέσεις αυτές και στις κοντινές περιοχές στις οποίες ζουν άμαχοι".

Πηγή: enet.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών