Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

14:40 | 9/6/13
Τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύθηκαν, μόλις στις 07/06/13 δείχνουν μία συνεχιζόμενη μείωση του κύκλου εργασιών στον τομέα παροχής υπηρεσιών καταλύματος και εστίασης.

Συγκεκριμένα ο δείκτης Κύκλου Εργασιών στον τομέα Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Εστίασης του Α΄ τριμήνου 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Α΄ τριμήνου 2012, παρουσίασε μείωση 16,9% .

Επίσης ο ίδιος δείκτης του Α΄ τριμήνου 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του τελευταίου Δ' τριμήνου 2012, παρουσίασε μείωση 24,3 %.

Μέσα σε αυτή την πρωτοφανή οικονομική συρρίκνωση του "τουριστικού τομέα", όπως τα ανωτέρω στοιχεία ευκρινώς αποτυπώνουν, ενθαρρυντικό δευτερογενές στοιχείο, αποτελεί το γεγονός ότι οι μειώσεις κύκλου εργασιών του 2013 προς το 2012 είναι μικρότερες από εκείνες του 2012 προς το 2011, αλλά αυτή η επιβράδυνση της συρρίκνωσης σε μία συνεχιζόμενη κρίση ετών, προφανώς δεν αποτελεί στοιχείο βιωσιμότητας και ελπίδας.

Τα επίσημα στοιχεία, αποδεικνύουν αυτό που οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης αλλά και η ευρύτερη κοινωνία βιώνει, καθημερινά.

Μία συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, όπου η "πίτα μειώνεται", παρά τις πρότερες και υφιστάμενες δράσεις τουριστικής προβολής της χώρας.

Μία κρίση που απαιτεί άμεσα μέτρα ελάφρυνσης.

Η άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, προκύπτει ως μονόδρομος επιβίωσης για εκατατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους (επαγγελματίες και υπαλλήλους) στην ευρύτερη "τουριστική βιομηχανία".

Με διαρκώς συρρικνούμενη αγορά οι προσδοκίες αυξημένων φορολογικών εισπράξεων μέσω υψηλού ΦΠΑ (23%), είναι επιεικώς ανυπόστατες και παραπλανητικές.

Πρέπει, άμεσα, η Ελληνική Πολιτεία να δει και τα απογοητευτικά νούμερα (ανωτέρω στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας) και κυρίαρχα τους ανθρώπους και να διεκδικήσει ελαφρύνσεις πρώτα για σταθεροποίηση και επιβίωση (αντίστοιχα) και μετέπειτα για αναπτυξιακή προοπτική.

Χωρίς πρότερη επιβίωση ανθρώπων και σταθεροποίηση αριθμών, δεν νοείται ανάπτυξη.


Λάμπρος Μπούκλης

Περιφερειακός Σύμβουλος
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά

Πηγή: korinthostv.blogspot.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών