Επαφές του κάπτεν Γουέι για το λιμάνι και παρασημοφόρηση από Βενιζέλο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Επαφές του κάπτεν Γουέι για το λιμάνι και παρασημοφόρηση από Βενιζέλο

11:00 | 27/6/13
Μετά τα εγκαίνια του προβλήτα 3 του ΟΛΠ, ο ισχυρός άνδρας της Cosco Γουέι Τζιαφού συνεχίζει την Πέμπτη τις επαφές του, με στόχο περαιτέρω επενδύσεις στη δυτική πλευρά του λιμανιού του Πειραιά...

Ο κάπτεν Γουέι θα συναντηθεί στις 16:00 με τον υπουργό Ναυτιλίας Γ.Βαρβιτσιώτη και την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιδώσει στον Γουέι Τζιαφού το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικα, το οποίο είχε απονείμει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα της αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ στο υπουργείο Ναυτιλίας, εν όψει της σημερινής συνάντησης με τον κάπτεν Γουέι. Ο κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Γ.Ανωμερίτη, προκειμένου να εξετάσουν το θέμα της υπογραφής άμεσα μνημονίου συνεργασίας ΟΛΠ - Cosco που θα αφορά μια νέα επένδυση της Cosco στον Προβλήτα 3.

Σύμφωνα με τα Νέα, το μνημόνιο θα προβλέπει και αλλαγές στην καταβολή του ενοικίου από την Cosco στον ΟΛΠ έναντι των νέων επενδύσεών της στο δυτικό τομέα του Προβλήτα 3.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αισθητή η διάσταση απόψεων ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο υποστηρίζει σθεναρά την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών σε ιδιώτες επενδυτές και στη διοίκηση του ΟΛΠ που υποστηρίζει ότι η καλύτερη λύση αξιοποίησης του λιμανιού είναι η παραχώρηση δραστηριοτήτων του.

Ανεξάρτητα από το μοντέλο που θα προκριθεί τελικά, η Cosco φέρεται αποφασισμένη να αναδείξει τον Πειραιά ως το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο για την είσοδο των προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αλλωστε, άμεση ήταν η απάντηση των Κινέζων στην πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Σαμαράς κατά τα εγκαίνια του νέου προβλήτα να επενδύσουν και σε άλλους τομείς, όπως στις μεταφορές, στα τρένα, στα λιμάνια και στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. 

Ο Γουέι Τζιαφού ανέφερε χτες ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πολλές εταιρείες για επενδύσεις στη χώρα μας και αποκάλυψε επίσης ότι ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας που ακούει στο όνομα Huawei σύντομα θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι του Πειραιά για τη μεταφορά των προϊόντων της στα ίδιο πλαίσιο συμφωνίας που έχει γίνει και με τη Hewlett-Packard.

Πηγή: agelioforos.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών