Κουβέλης: Αισιόδοξος για λύση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κουβέλης: Αισιόδοξος για λύση

19:11 | 20/6/13
«Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση» έλεγε χθες αργά το βράδυ ο Φ. Κουβέλης, μιλώντας σε πηγαδάκι δημοσιογράφων στην Αγίου Κωνσταντίνου....

 Η αισιοδοξία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ αφορούσε τόσο το ζήτημα της επαναλειτουργίας της «δημόσιας τηλεόρασης» -όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, αποφεύγοντας να κατονομάσει την ΕΡΤ- όσο και στα άλλα ζητήματα λειτουργίας της κυβέρνησης που έπεσαν στο τραπέζι.

 Χαρακτηριστικά, στελέχη της ΔΗΜΑΡ έφεραν τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται υποχωρητικός στο θέμα της ΕΡΤ, ενώ και οι ίδιοι από την πλευρά τους μιλούν πλέον για «νέα δημόσια τηλεόραση», αφήνοντας για τη σημερινή σύσκεψη την εξειδίκευση σε ό,τι αφορά τη μεταβατική περίοδο. Επαναλειτουργία με όλες τις συχνότητες και κανονικό πρόγραμμα είναι η προϋπόθεση που έθεσε ο Φ. Κουβέλης, εμφανιζόμενος να κάνει ένα βήμα πίσω για ανάκληση της απόφασης του κλεισίματος της ΕΡΤ και εξορθολογισμό εν λειτουργία.

«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει λύση» δήλωσε ο ίδιος μετά τη σύσκεψη, στην οποία έθεσε -κατά την Αγίου Κωνσταντίνου- όλα τα ζητήματα στο τραπέζι: από τη λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης, την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, μέχρι την επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η χώρα. «Επικαιροποίηση για το σύνολο των ζητημάτων που προσδιορίζουν την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί για τη χώρα», όπως σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

«Νομιμοποίηση», για τις θέσεις με τις οποίες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα προσέλθει στη νέα σύσκεψη των αρχηγών, απόψε στο Μαξίμου, θα ζητήσει κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής, σήμερα στις 5 το απόγευμα. «Για μας, εκείνο που προέχει είναι το συμφέρον του τόπου» δήλωσε χθες ο κ. Κουβέλης, και αυτό αναμένεται να προτάξει στα κομματικά όργανα.

Πηγή: enet.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών