Τι προσδοκά η κυβέρνηση από την τρόικα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τι προσδοκά η κυβέρνηση από την τρόικα

04:18 | 16/6/13
Συνάντηση - διάρκειας περίπου τριών ωρών - είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους της τρόικας...

Στη συνάντηση δεν ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις και, για τον λόγο αυτό, ορίστηκε νέο ραντεβού των δύο πλευρών για την Κυριακή, στις 3 το μεσημέρι.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της ΕΡΤ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Euro Working Group, στη Ρώμη, δόθηκε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Στη συνάντηση του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών έθεσε και πάλι το ζήτημα της πιλοτικής εφαρμογής ΦΠΑ 13% στην εστίαση από 23% που είναι σήμερα, για ένα εξάμηνο, αρχής γενόμενης από τον Ιούλιο, κάτι για το οποίο υπάρχει αισιοδοξία από το οικονομικό επιτελείο ότι η τρόικα θα δεχθεί.

Οπως εκτιμούν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, εάν ο ΦΠΑ στην εστίαση μειωθεί για ένα εξάμηνο, αναμένεται απώλεια εσόδων περίπου 80 εκατ. ευρώ, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, θα υπερκαλυφθεί από την αύξηση της κατανάλωσης και του τζίρου των επιχειρήσεων εστίασης.

Πηγή: tanea.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών