Το Voyager 1 εξερευνά μυστηριώδη περιοχή έξω από το ηλιακό μας σύστημα (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Το Voyager 1 εξερευνά μυστηριώδη περιοχή έξω από το ηλιακό μας σύστημα (video)

03:39 | 29/6/13
Περιοχή περίπου 18.6 δισεκατομμυρίων χιλιόμετρων μακριά από τον πλανήτη μας..

Συνεχίζει το ταξίδι του, που διαρκεί 36 χρόνια, το διαστημικό σκάφος Voyager 1, στέλνοντάς μας εντυπωσιακές και μυστηριώδης φωτογραφίες. Πλέον εγκαταλείπει το ηλιακό μας σύστημα, και γίνεται το πρώτο ανθρώπινο κατασκεύασμα που εισέρχεται στον μεσοαστρικό χώρο, καθώς κάθε μέρα διασχίζει περίπου 1.5 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Οι κάμερες του σκάφους έχουν σταματήσει να λειτουργούν εδώ και 20 χρόνια, προκειμένου να γίνει οικονομία στην ενέργεια και τη μνήμη, λειτουργεί ακόμη η κεραία του που μετρά το μαγνητικό πεδίο καθώς και όργανα που μετράνε τις κοσμικές ακτίνες. Τα δεδομένα καταγράφονται με τεχνολογία της εποχής του ’70, σε μαγνητικές ταινίες. Τα όργανα που διαθέτει  συνεχίζουν να εκπέμπουν πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το αφιλόξενο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Καθώς το σκάφος διασχίζει μια περιοχή, στην οποία είχαν εντοπιστεί περισσότερα φορτισμένα σωματίδια από το αναμενόμενο, τα όργανά του κατέγραψαν για πρώτη φορά και ακτίνες από χαμηλής ενέργειας γαλαξιακή ακτινοβολία, αφού ατονεί η προστατευτική «φούσκα» του Ήλιου, όπου ο ηλιακός άνεμος σπρώχνει την ακτινοβολία του γαλαξία προς τα έξω.



Πηγή: protothema.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών