Βουλή High Definition | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βουλή High Definition

17:50 | 20/6/13
Μπορεί η ΝΕΡΙΤ να μη βγήκε ακόμη στον αέρα, όμως το κανάλι της Βουλής επέστρεψε με δόξα και τιμή από «νέα» συχνότητα...

Τι σημαίνει αυτό; Οτι το κανάλι της Βουλής βγήκε από τη συχνότητα της ΕΡΤ HD, έπειτα από συμφωνία ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, τον εκκαθαριστή της ΕΡΤ, Γκ. Μάναλη, και το υπουργείο Οικονομικών, στην κυριότητα του οποίου έχουν περιέλθει από προχθές οι συχνότητες της ΕΡΤ. Να θυμίσουμε ότι και στο συγκεκριμένο κανάλι είχε πέσει μαύρο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κατεβάσει το σήμα της ΕΡΤ, την περασμένη Τρίτη.

Μπορεί η ΝΕΡΙΤ να μη βγήκε ακόμη στον αέρα, όμως το κανάλι της Βουλής επέστρεψε με δόξα και τιμή από «νέα» συχνότητα... Τι σημαίνει αυτό; Οτι το κανάλι της Βουλής βγήκε από τη συχνότητα της ΕΡΤ HD, έπειτα από συμφωνία ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, τον εκκαθαριστή της ΕΡΤ, Γκ. Μάναλη, και το υπουργείο Οικονομικών, στην κυριότητα του οποίου έχουν περιέλθει από προχθές οι συχνότητες της ΕΡΤ. Να θυμίσουμε ότι και στο συγκεκριμένο κανάλι είχε πέσει μαύρο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κατεβάσει το σήμα της ΕΡΤ, την περασμένη Τρίτη.

Για την ιστορία, το κανάλι της Βουλής είναι ακόμη μια δημόσια συχνότητα, η οποία όμως χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε αντίθεση με την ΕΡΤ, η οποία λειτουργεί με βάση τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος των καταναλωτών της ΔΕΗ.

Εν τω μεταξύ, περιμένοντας την επιστροφή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, την πιο σωστή κουβέντα για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί ΕΡΤ την είπε ο συνάδελφος δημοσιογράφος Βασίλης Γαλούπης. Φίλος είναι, οπότε δανειζόμαστε το σχόλιό του: «Και στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟ ακόμα αποφάσεις του ΣτΕ προσπαθούν να ερμηνεύσουν για να φτιάξουν γήπεδα». Και δίκιο έχει! Ακόμα και η κακομοίρα η Πυθία θα είχε πρόβλημα να βγάλει άκρη με αυτό το πανηγυρικό ήξεις αφήξεις των δικαστών. Κλείνει η ΕΡΤ; Μένει ανοιχτή η ΕΡΤ; Δουλεύει η ΕΡΤ; Δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ; Κι άμα δουλεύουν, ποιος θα τους πληρώνει με κλειστή την εταιρεία; Και πάει λέγοντας...

Σημασία έχει, πάντως, ότι το ΣτΕ έβγαλε την ουρά του έξω από τη διαμάχη. Διότι κλείνοντας την Ανώνυμη Εταιρεία αλλά διατηρώντας ανοιχτές τις συχνότητες, το μόνο που εν τέλει έκανε ήταν να πετάξει πίσω στους πολιτικούς το μπαλάκι. Μη λησμονούμε ότι οι δικαστές ζήτησαν υποχρεωτική εκπομπή προγράμματος, αλλά δεν έθεσαν απολύτως κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό. Λες και δεν είχε κατεβάσει από τη μία μέρα στην άλλη η κυβέρνηση τους διακόπτες, λες και δεν δείχνει μαύρο η οθόνη για περισσότερες από δέκα μέρες.

Κι αμέσως φυσικά, όπως γίνεται πάντοτε στη χώρα των παπαγάλων, ξεκίνησαν οι κάθε είδους διευκρινίσεις. Και οι νορμάλ και οι πέτσινες, για να θυμηθώ τη γλώσσα των αθλητικογράφων. Ως και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο έφθασε η ασθένεια, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να εξοργίζεται και να ζητεί να πέσουν κεφάλια.

Λες και χρειαζόταν κανείς ειδικές γνώσεις για να καταλάβει ότι η συγκεκριμένη απόφαση το μόνο που δεν χρειαζόταν ήταν διευκρινίσεις. Είχε φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο από την αρχή, ώστε να μην επιδέχεται διευκρινίσεις παρά μόνο ερμηνείες. Από δεξιά, από αριστερά, απ' όπου θέλετε τέλος πάντων. Ενας πραγματικός γόρδιος δεσμός, με όλα τα συμπαρομαρτούντα.

ΧΡ. ΞΑΝΘΑΚΗΣ- ΝΤ. ΛΟΥΚΙΣΣΑ
Πηγή: enet.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών