Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 12 νεκροί λόγω σειράς βομβιστικών επιθέσεων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 12 νεκροί λόγω σειράς βομβιστικών επιθέσεων

20:40 | 27/7/13
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μία τετραμελής οικογένεια, έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, λόγω σειράς βομβιστικών επιθέσεων που έπληξαν την ταραχώδη χώρα...

Η πλέον πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν, όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το φονικό του φορτίο στην κεντρική αγορά ενός χωριού, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους.

Στόχος της επίθεσης ήταν ο διοικητής της Αστυνομίας του οικισμού, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τρεις άνδρες του. Ακόμα τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους λόγω της έκρηξης.

Η δεύτερη επίθεση έλαβε χώρα στη νότια επαρχία Χελμάντ, όπου μία τετραμελής οικογένεια εξοντώθηκε λόγω έκρηξης βόμβας που βρισκόταν στο άκρο του δρόμου. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και δύο ανήλικα παιδιά.

Τέλος, επίσης στη Χελμάντ, μία ακόμη έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό.

Η αφγανική Αστυνομία αποτελεί έναν από τους πλέον συνηθισμένους στόχους των ανταρτών που δρουν στη χώρα, ιδιαίτερα αφότου οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν ανέλαβαν την τήρηση της ασφάλειας από τον Ιούνιο.

Μεγάλο φόρο αίματος έχει πληρώσει και η Τοπική Αστυνομία, ένα σώμα που επιχειρεί σε επίπεδο κωμοπόλεων και χωριών, αποτελώντας την πρώτη γραμμή άμυνας κατά των Ταλιμπάν.

Εκτιμάται πως κατά μέσο όρο ανά εβδομάδα χάνουν τη ζωή τους περίπου 50 έως 70 αφγανοί Αστυνομικοί.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών