Ιδιωτικά σχολεία για την αλλαγή νομοθεσίας: Οι καλοί εκπαιδευτικοί δεναντικαθίστανται | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ιδιωτικά σχολεία για την αλλαγή νομοθεσίας: Οι καλοί εκπαιδευτικοί δεναντικαθίστανται

12:41 | 20/7/13
«Οι καλοί εκπαιδευτικοί από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια δεν θα αντικατασταθούν, ο κλάδος επιδεικνύει σύνεση» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτήτων Ιδιωτικών Σχολείων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης απαντώντας σε ανακοινωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) που καταγγέλλει ότι οι εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα κονιορτοποιηθούν μετά την αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ η νομοθεσία θα επιτρέπει εφεξής στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να απολύουν καθηγητές με τις ποσοστώσεις απολύσεων των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

«Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια», απάντησε ο κ. Κυραϊλιδης τονίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση όλοι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αντικατασταθούν

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής η ΟΙΕΛΕ προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την αναστολή και την ακύρωση της εγκυκλίου που εξέδωσε στην αρχή της εβδομάδας το υπουργείο Παιδείας, και προβλέπει την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας.


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών