Κολομβία: Σύλληψη πρώην παραστρατιωτικού που κατηγορείται για σφαγή αμάχων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κολομβία: Σύλληψη πρώην παραστρατιωτικού που κατηγορείται για σφαγή αμάχων

17:10 | 27/7/13
Στη σύλληψη του Ερνάν Αρτούρο Καντίγιο, πρώην παραστρατιωτικού και ηγέτη μίας εκ των πλέον διαβόητων συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στην Κολομβία, προχώρησαν οι Αρχές της νοτιοαμερικανικής χώρας...

Ο 38χρονος Καντίγιο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης της Interpol, ανήκε επί 20 χρόνια στις τάξεις των AUC, των παραστρατιωτικών οργανώσεων της άκρας δεξιάς που σχηματίστηκαν κατά τη δεκαετία του 1980 και θεωρείται ότι δολοφόνησαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Κολομβίας.

Στις 22 Νοεμβρίου του 2000, ο Καντίγιο διηύθυνε τη σφαγή 36 κατοίκων στην κοινότητα Σιτιονουέβο, στο βόρειο τμήμα της Κολομβίας, ενώ εμπλέκεται επίσης στο φόνο ενός κοινωνιολόγου το 2004.

Κατά τα τελευταία χρόνια, ο Καντίγιο δρούσε εναντίον του νόμου που διασφάλιζε την αποζημίωση των θυμάτων των συγκρούσεων μέσω της αναδιανομής γης.

Οι παραστρατιωτικοί επισήμως αφοπλίστηκαν και διαλύθηκαν από το 2006, όμως ένα μεγάλο μέρος των μαχητών τους εντάχθηκαν εν συνεχεία σε συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, που συνεχίζουν τη δράση τους και σήμερα.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών