Ποινές φυλάκισης για πέντε στην υπόθεση Costa Concordia | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ποινές φυλάκισης για πέντε στην υπόθεση Costa Concordia

17:26 | 20/7/13
Σε πολύμηνες ποινές φυλάκισης καταδικάστηκαν το Σάββατο τέσσερα μέλη του πληρώματος και ένα μέλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Costa Concordia, αφότου ο αρμόδιος δικαστής έκανε δεκτά τα αιτήματα συμβιβασμού που υπέβαλαν...

Πλέον, μοναδικός υπόδικος για τη βύθιση του Costa Concordia απομένει ο πλοίαρχος του σκάφους, Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Την Τετάρτη, οι δικηγόροι του 52χρονου Σκετίνο πρότειναν συμβιβασμό για ποινή κάθειρξης τριών ετών και πέντε μηνών, ως αντάλλαγμα για ομολογία ενοχής, ωστόσο η εν λόγω πρόταση απορρίφθηκε από την έδρα.

Οι ποινές των πέντε κυμαίνονται σε διάρκεια μεταξύ 18 και 34 μηνών.

Πιο αναλυτικά, ο δικαστής Πιέτρο Μολίνο συναίνεσε στην καταδίκη σε δυο χρόνια και δέκα μήνες φυλάκισης του υπεύθυνου της μονάδας διαχείρισης κρίσεων της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Ρομπέρτο Φεραντίνι.

Ο υπεύθυνος εξυπηρέτησης επιβατών Μανρίκο Τζαμπεντρόνι καταδικάζεται σε δυο χρόνια και έξι μήνες φυλάκισης, ενώ για τους δυο αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού, τον Τσίρο Αμπόζιο και τον Σίλβια Κορόνικα, έγινε δεκτός ο συμβιβασμός που είχαν προτείνει οι συνήγοροι υπεράσπισής τους: φυλάκιση ενός χρόνου και έντεκα μηνών και ενός χρόνου και έξι μηνών αντίστοιχα.

Τέλος, ο Ινδονήσιος πηδαλιούχος, Ρούσλι Μπιν, καταδικάσθηκε σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκισης.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με πληροφορίες, κανένας εκ των πέντε κατηγορούμενων δεν αναμένεται να εκτίσει ποινή φυλάκισης, καθώς, οι ποινές κάτω των δύο ετών συχνά αναστέλλονται, ενώ οι μεγαλύτερες καθείρξεις ενδέχεται να αντικατασταθούν με κοινωφελή εργασία.

Το ναυάγιο του Costa Concordia, στις 13 Ιανουαρίου του 2012, προκάλεσε τον θάνατο 32 ανθρώπων. Το πλοίο βυθίστηκε αφότου προσέκρουσε σε ύφαλο έξω από το νησί Τζίλιο, στα ανοιχτά της Τοσκάνης.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών