Πρώην επικεφαλής της CIA: Κατάσκοπος του Πεκίνου η Huawei | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πρώην επικεφαλής της CIA: Κατάσκοπος του Πεκίνου η Huawei

12:12 | 19/7/13
Ο πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικλ Χέιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι "αυτονόητο" ότι οι κινεζικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών Huawei κατασκοπεύει για λογαριασμό του Πεκίνου...

Ερωτηθείς εάν η Huawei αποτελεί σαφή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και της Αυστραλίας ο Χέιντεν απάντησε απερίφραστα «Ναι, το πιστεύω».

Η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία έχουν εκφράσει ανησυχίες για τους δεσμούς που εικάζεται ότι έχει η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών με το Πεκίνο, και για το γεγονός ότι ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός που παρέχεται από την εταιρεία χρησιμοποιείται για κατασκοπεία και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Η Huawei αρνείται ότι έχει οιεσδήποτε απευθείας διασυνδέσεις με το κινεζικό κράτος, αλλά το Κογκρέσο ζήτησε πέρυσι τον αποκλεισμό της από τις αμερικανικές κυβερνητικές συμβάσεις, ενώ αποκλείστηκε και από τη διαδικασία υποβολή προσφορών για την κατασκευή του εθνικού ευρυζωνικού δικτύου της Αυστραλίας.

Ο απόστρατος στρατηγός πιστεύει ότι τα δυτικά δίκτυα πληροφοριών είχε αδιάσειστα στοιχεία ότι η Huawei κατασκόπευε για λογαριασμό του κινεζικού κράτους.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών