Σε πέντε δόσεις και το χαράτσι του 2013 | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σε πέντε δόσεις και το χαράτσι του 2013

21:20 | 1/7/13
Στη διατήρηση των πέντε διμηνιαίων δόσεων και για το χαράτσι του 2013 φέρεται να συμφωνεί η τρόικα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, κάτι που σημαίνει ότι η τελευταία δόση του χαρατσιού του 2013 θα αποπληρωθεί τον Απρίλιο του 2014.

Κατά τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση που είχαν με το οικονομικό επιτελείο, οι εκπρόσωποι των πιστωτών δέχθηκαν τις γενικές αρχές του νέου φόρου, δηλαδή την επιβολή του φόρου ανά ακίνητο με βάση 33 κλιμάκια, δηλαδή φόρο ανά τετραγωνικό.

Οι τροικανοί δεν έφεραν επίσης αντιρρήσεις στο να αποσυνδεθεί από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος το νέο χαράτσι χωρίς ωστόσο να δώσουν και την συγκατάθεσή τους. Επομένως το ζήτημα παραμένει ανοικτό.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν νέα συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το μεσημέρι της Τρίτης.

Ακολούθως το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας μετέβη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να συναντηθούν με τον νέο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το έταιρο μεγάλο «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων, την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι», δήλωσαν νωρίτερα οι παράγοντες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας πως «ό,τι σας έχουμε πει έως τώρα ισχύει» σχετικά με το αίτημα για παράταση στο χρονοδιάγραμμα για τη διαθεσιμότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.

Αύριο στις 8.00 το πρωί οι επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη.

Πηγή: e-go.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών