21:15 | 8/7/13
Έχουν ήδη ξεκινήσει δύο ταχύρρυθμα προγράμματα για τους ξεναγούς
Στη στόχευση του υπουργείου Τουρισμού για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των σπουδών τής τουριστικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, αναφέρθηκε η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, χαιρετίζοντας τις εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης Εργασίας με θέμα την Επαγγελματική Τουριστική Εκπαίδευση, που διοργάνωσε το υπουργείο.
Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «για την ανώτερη τουριστική εκπαίδευση αποβλέπουμε στην αναβάθμιση των σπουδών σε σύγχρονη δομή διεθνούς επιπέδου», καθώς «η εκπαίδευση αποτελεί προϋπόθεση για την παροχή υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών, άρα και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού, ενώ δίνει σημαντικές ευκαιρίες στους νέους για γνώσεις, δεξιότητες και προσόντα σε έναν δυναμικό τομέα της ελληνικής οικονομίας με σημαντικές προοπτικές, όπως ο τουρισμός».
Η κ. Κεφαλογιάννη απευθυνόμενη στους παρευρισκομένους τους πληροφόρησε ότι «στο υπουργείο Τουρισμού έχουμε καταρτίσει στρατηγική και αναλάβει δράση σε πολλαπλά επίπεδα που έχουν ως εξής: α) συνεργαζόμαστε συστηματικά με το υπουργείο Παιδείας για την εξασφάλιση των βασικών προϋποθέσεων της τουριστικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, β) εξασφαλίσαμε την ομαλή λειτουργία των επαγγελματικών σχολών τουρισμού (πρώην ΟΤΕΚ) με ενσωμάτωσή τους στο υπουργείο Τουρισμού μέχρι την αναβάθμισή τους, γ) συστήσαμε Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ευρέως φάσματος για την επεξεργασία προτάσεων σχετικά με την επαγγελματική τουριστική εκπαίδευση, προτάσεις που περιμένουμε σύντομα ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς».
Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός ανέφερε ότι ξεκίνησαν ήδη δύο ταχύρρυθμα προγράμματα για τους ξεναγούς, στη Θεσσαλονίκη και στην Κέρκυρα, με την επιστημονική στήριξη των εκεί πανεπιστημίων, για αποφοίτους τμημάτων Αρχαιολογίας και Ιστορίας. Είπε, επίσης, ότι το υπουργείο στηρίζει τις πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα για πιλοτική εφαρμογή της διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, που διευρύνει και συμπληρώνει τις αντίστοιχες δράσεις του δημόσιου τομέα.
Στη συνάντηση εργασίας, εκτός από τους Έλληνες εκπροσώπους υπουργείων και φορέων της τουριστικής αγοράς, μετείχαν ξένοι ειδικοί τεχνοκράτες και πανεπιστημιακοί από το IMC University, to Aalto University, τον Atout france, και το Ecole Hoteliere de Lausanne.
Πηγή: newsbeast.gr
Σχετικές ετικέτες:Ελλάδα
Σχετικά άρθρα