Σύλληψη μέλους συμμορίας που εξαπατούσε συστηματικά ελαιοπαραγωγούς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σύλληψη μέλους συμμορίας που εξαπατούσε συστηματικά ελαιοπαραγωγούς

17:04 | 20/7/13
Στη σύλληψη ενός άνδρα, μέλους κυκλώματος που εξαπατούσε συστηματικά επιχειρηματίες, κυρίως ελαιοπαραγωγούς, η Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή των Άνω Λιοσίων...

Σημειώνεται πως κατά το τελευταίο τρίμηνο έχει παρατηρηθεί έξαρση περιπτώσεων απάτης σε βάρος κυρίως επιχειρηματιών – ελαιοπαραγωγών στις περιοχές Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου και Ζεφυρίου.

Στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών, η Αστυνομία έχει εξιχνιαστεί σειρά υποθέσεων απάτης και ληστειών, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων εμπορευμάτων να τοποθετείται στις 40.000 ευρώ.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούν οι κακοποιοί είναι να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματα, τα οποία προσεγγίζουν μέσω αγγελιών σε εφημερίδες, και προβαίνουν σε προφορική συμφωνία για αγορά ελαιολάδου.

Ακολούθως καθόριζαν σημείο συνάντησης με τα υποψήφια θύματα στις περιοχές Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου ή Ζεφυρίου, όπου τους ανέμεναν συνεργοί τους, οι οποίοι συστήνονταν ως συγγενικά πρόσωπα του υποτιθέμενου αγοραστή.

Στη συνέχεια οδηγούσαν τα θύματα σε αποθήκες, προκειμένου να εναποθέσουν το εμπόρευμα και χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα αφαιρούσαν το εμπόρευμα, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο.

Η σύλληψη έγινε την Πέμπτη, και ανακοινώθηκε το Σάββατο.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών