«Το Θερμοκήπιο» ξανά στο θέατρο της οδού Κυκλάδων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Το Θερμοκήπιο» ξανά στο θέατρο της οδού Κυκλάδων

14:23 | 18/7/13
Η τελευταία συγκλονιστική παράσταση του Λευτέρη Βογιατζή «Το Θερμοκήπιο» ανεβαίνει ξανά στο θέατρο της οδού Κυκλάδων, από τις 22 έως τις 26 Ιουλίου....

Ένα έργο πολιτικό, που έγραψε ο Χάρολντ Πίντερ το 1958 και καταχώνιασε στο συρτάρι του για μια εικοσαετία. Μια μαύρη πολιτική φάρσα, με υπονομευτικό χιούμορ, «ανατριχιαστικά» προφητική για την ανθρώπινη χειραγώγηση, την ασυδοσία και τις ίντριγκες που αναπτύσονται και ευοδώνονται μέσα στους κρατικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, την διαφθορά και το κυνισμό του ανώτερου προσωπικού και τη δουλοπρέπεια των υφισταμένων, που «θεραπεύουν» την κοινωνική ανυπακοή.

Ο Λευτέρης Βογιατζής, ανέβασε το έργο στη νέα του Σκηνή το 2011. Η παράσταση γέμισε το θέατρο της οδού Κυκλάδων. Δύο χρόνια μετά την πρώτη πρεμιέρα πέθανε χτυπημένος από καρκίνο. Σύμφωνα με δική του επιθυμία, τάφηκε φορώντας το μουστάκι του Ρουτ, από αυτόν τον ύστατο ρόλο του.

Το Φεστιβάλ Αθηνών στο αφιέρωμα που επιφυλάσσει αυτές τις ημέρες στον Λευτέρη Βογιατζή, ενέταξε στο πρόγραμμά του «Το Θερμοκήπιο» από τις 22 έως 26 Ιουλίου, στο θέατρο της οδού Κυκλάδων.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών