Τσίπρας: Κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού η σημερινή επίσκεψη στον Παπούλια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού η σημερινή επίσκεψη στον Παπούλια

18:33 | 18/7/13
Κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την επίσκεψη που έκανε με τον Μανώλη Γλέζο στον Κάρολο Παπούλια, την ημέρα που επισκέπτεται ο γερμανός ΥΠΟΙΚ τη χώρα μας...

Όπως είπε, έθεσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το αίτημά μας η χώρα μέσω της κυβέρνησής της φυσικά να επαναφέρει ένα ιστορικά αδικαίωτο αίτημα. Το θέμα της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.

«Δεν μπορεί αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα να αναγνωρίζουν δημόσια το δημόσιο χρέος της χώρας απέναντι στα μεγάλα funds και στις τράπεζες και να μην αναγνωρίζουν το χρέος της Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Ως εκ τούτου, εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό το πάνδημο αίτημα του ελληνικού λαού η κυβέρνηση οφείλει να το θέσει στο τραπέζι. Κι αν δεν το θέσει η κυβέρνηση, υποσχόμαστε ότι πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα το θέσει δίνοντας εντολή σε μια άλλη κυβέρνηση να σταματήσει την καταστροφή και διεκδικήσει το δίκιο του ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στα αστυνομικά μέτρα, είπε ότι «δεν περιποιεί τιμή στον κ. Σόιμπλε να τον υποδέχεται η φιλική του κυβέρνηση ωσάν να είναι εκπρόσωπος κατοχικών στρατευμάτων, όπου τον υποδέχονται με το φόβο και με χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς».

Από την πλευρά του ο Μανώλης Γλέζος τόνισε ότι «υπάρχει σήμερα η δυνατότητα να ξεχρεώσει η Γερμανία τις οφειλές της προς την Ελλάδα», λέγοντας μάλιστα, πως έχει ηθική υποχρέωση.

«Τα επιχειρήματά μας είναι ακλόνητα. Εδράζονται στο δίκαιο. Δεν εδράζονται σε κανένα ιδιαίτερο συμφέρον. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη προνομιακή μεταχείριση. Διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε. Δεν θα το ζητιανέψουμε. Θα το αξιώσουμε και θα το πετύχουμε», επεσήμανε.

«Το ταξίδι του Σόιμπλε δίνει μια ευκαιρία την οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε» σημείωσε τέλος στη δήλωσή του ο κ. Γλέζος.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών