Βρετανία: Στην πρώτη τριάδα καταγγελιών για βιασμούς η Ελλάδα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βρετανία: Στην πρώτη τριάδα καταγγελιών για βιασμούς η Ελλάδα

15:34 | 18/7/13
Αύξηση στα κρούσματα βιασμών Βρετανών επισκεπτών στο εξωτερικό κατά 10% καταγράφηκε την περίοδο 2012-13 σύμφωνα με στοιχεία του Φόρεϊν Όφις, σε σχέση με την προηγούμενη δωδεκάμηνη περίοδο. Στην πρώτη τριάδα των χωρών όπου καταγγέλθηκαν τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά συγκαταλέγεται η Ελλάδα, μαζί με την Ισπανία και την Τουρκία, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η εθνικότητα των δραστών.

Η Ελλάδα γενικότερα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών όπου Βρετανοί πολίτες χρειάστηκαν τις περισσότερες φορές τη βοήθεια των προξενικών αρχών της χώρας τους.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Απριλίου 2012 – Μαρτίου 2013 στη χώρα μας καταγράφηκαν 14 συλλήψεις Βρετανών για αδικήματα σχετικά με ναρκωτικές ουσίες, 87 περιστατικά κράτησης λόγω ναρκωτικών, 165 θάνατοι Βρετανών, 359 περιστατικά τα οποία έχρηζαν νοσηλείας, 17 καταγγελίες για βιασμό, 12 αναφορές για σεξουαλική επίθεση, 399 περιπτώσεις κατά τις οποίες υπήρξε έκτακτη ανάγκη έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων και 75 περιπτώσεις άλλης βοήθειας από τις βρετανικές προξενικές αρχές.

Οι συνολικά 1114 περιπτώσεις βρετανικής προξενικής επέμβασης στην Ελλάδα φέρνει τη χώρα στην αντίστοιχη τέταρτη θέση των ευρωπαϊκών κρατών, πίσω από την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Εκτός Ευρώπης, περισσότερα περιστατικά που έχρηζαν επέμβασης από το βρετανικό προξενείο σημειώθηκαν μόνο στις ΗΠΑ και την Ταϊλάνδη.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών