Άσμουσεν: Δεν βλέπω αλλαγή θέσεων του Βερολίνου μετεκλογικά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Άσμουσεν: Δεν βλέπω αλλαγή θέσεων του Βερολίνου μετεκλογικά

23:07 | 9/8/13
Οι «επιθυμίες» όσων πιστεύουν ότι το Βερολίνο θα αλλάξει πλεύση όσον αφορά τις πολιτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης μετά τις γερμανικές εκλογές θα διαψευστούν, εκτιμά το μέλος της ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιέργκ Άσμουσεν. 

«Πολλοί περιμένουν τις γερμανικές εκλογές και ελπίζουν ότι μετά θα γίνουν αλλαγές στις γερμανικές θέσεις. Εγώ προσωπικά δεν θα το περίμενα. Τέτοιες σκέψεις βγάζουν από το 'κάδρο' ότι εκτός από τη Γερμανία υπάρχουν κι άλλες χώρες, όπως η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Σλοβακία ή η Εσθονία, που επιμένουν στη συνεπή εφαρμογή των κανόνων δημοσιονομικής εξυγίανσης των υπερχρεωμένων χωρών. Είναι εύκολο να κρύβεται κανείς πίσω από τη Γερμανία» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Άσμουσεν, προσθέτοντας ότι «πρόκειται και για ομάδα κρατών και δεν αφορά μόνο τη Γερμανία».

Η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μοναδική «στρατηγική» αντιμετώπισης των «μεγάλων προκλήσεων» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τόνισε

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, έπειτα από τη συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης της ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας και δηλώνοντας «πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα πετύχει».

«Πολλοί Έλληνες ελπίζουν ότι ο Ομπάμα θα ασκήσει πίεση προς τη Γερμανία προκειμένου να συμφωνήσει για ένα νέο "κούρεμα" για την Ελλάδα, αλλά τέτοιες απαιτήσεις δεν θα είχαν καμία επίδραση πριν από τις εκλογές», τονίζει στο μεταξύ η Wall Street Journal Deutschland.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών