Κυβερνητικός συναγερμός για τα μπλακ άουτ στην Σαντορίνη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κυβερνητικός συναγερμός για τα μπλακ άουτ στην Σαντορίνη

18:50 | 16/8/13
Συναγερμός επικρατεί στην κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στην Σαντορίνη. Από το πρωί βρίσκεται στο νησί ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός συντονίζοντας από κοντά την επιχείρηση επιδιόρθωσης της βλάβης στις εγκαταστάσεις διανομής...

Με εντολή του πρωθυπουργού στη Σαντορίνη μετέβησαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεγαλογιάννη. Ανάστατοι είναι οι φορείς και οι κάτοικοι του νησιού μετά και το νέο μπλακ άουτ που σημειώθηκε χθες το βράδυ από έκρηξη σε πυκνωτή.

Για εκτός πλάνου και υποσχέσεων γενικευμένη συσκότιση για τρίτη συνεχόμενη βράδια, την Πέμπτη, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Θήρας Μάρκος Καφούρος.

«Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους ώστε να μην υπάρξει πανικός και να μην αμαυρωθεί η εικόνα του τόπου, ωστόσο υπάρχει οργή και αγανάκτηση. Νωρίς το απόγευμα μετά το μπλακ άουτ ο δήμαρχος ζήτησε να κατέβει στο νησί κάποιος υπουργός να συντονίσει την κατάσταση και μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα» δήλωσε ο κ. Καφούρος.

Οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ διαβεβαιώνουν πάντως ότι μέχρι το βράδυ η ισχύς των μονάδων της επιχείρησης στη Σαντορίνη θα ξεπεράσει τα 30 MW. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης ισχυρίστηκε στο σταθμό μας ότι «όλη τη νύχτα δεν υπήρξε καμία απολύτως περικοπή...»  Αναγνώρισε πάντως ότι την Πέμπτη υπήρξε πρόβλημα σε εξωτερικό πυκνωτή.

Η ΔΕΗ και ο Διαχειριστής του Συστήματος έχουν ζητήσει από τους καταναλωτές να περιορίσουν τη ζήτηση στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα προκειμένου η διαθέσιμη ενέργεια να τροφοδοτεί το μέγιστο πλήθος καταναλωτών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών