Συνήγορος Πολίτη: Ανάγκη περιορισμού κράτησης αλλοδαπών στα κέντρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συνήγορος Πολίτη: Ανάγκη περιορισμού κράτησης αλλοδαπών στα κέντρα

19:32 | 14/8/13
Τον χρονικό περιορισμό της κράτησης των αλλοδαπών στα κέντρα φιλοξενίας ζητά με έγγραφο του προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ο Συνήγορος του Πολίτη, έπειτα από αυτοψία που διενήργησε στα κέντρα της Αμυγδαλέζας και της Κορίνθου, με αφορμή την πρόσφατη εξέγερση κρατουμένων στην Αμυγδαλέζα...

«Οι πρόσφατες ταραχές στην Αμυγδαλέζα επιβεβαιώνουν δυστυχώς την επισήμανση της Αρχής ότι η διοικητική κράτηση πρέπει να περιοριστεί στο απολύτως αναγκαίο χρονικά μέτρο εν όψει απέλασης/απομάκρυνσης, αντί για τον γενικευμένο και σοβαρό περιορισμό της προσωπικής ελευθερίας αλλοδαπών με αβέβαιο χρόνο λήξης, που στην πράξη αποτελεί σήμερα τον κανόνα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Συνήγορος του Πολίτη.

Παράλληλα, η ανεξάρτητη Αρχή ζητά να ληφθεί μέριμνα για τη βελτίωση των συνθηκών, αλλά και τον εξορθολογισμό της διαχείρισης των μικτών μεταναστευτικών ροών.

Στο κέντρο της Αμυγδαλέζας κρατούνται περίπου 1.620 αλλοδαποί. Οι συνθήκες κράτησής έχουν προκαλέσει κατά διαστήματα απεργίες πείνας από την πλευρά των κρατουμένων.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών