ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία διαπλοκής η υπόθεση Σταυρίδη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία διαπλοκής η υπόθεση Σταυρίδη

16:09 | 19/8/13
«Ομολογία διαπλοκής μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων» είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση Σταυρίδη, προειδοποιώντας πως όσοι έχουν προβεί σε πράξεις που επιβαρύνουν το Δημόσιο, θα λογοδοτήσουν αναδρομικά στη δικαιοσύνη...

«Η υπόθεση με την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, δεν αποτελεί παρά την πρώτη, καθαρή ομολογία της βρόμικης σχέσης μεταξύ της μνημονιακής κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου, σημειώνοντας ότι οι ευθύνες αυτών που  διόρισαν τον κ. Σταυρίδη είναι τεράστιες και δεν σβήνονται από την παραίτησή του.

«Τo ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα εργαλείο της τρόικας, εκτροφείο διαφθοράς και διαπλοκής, που επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει να δει η Ευρώπη από την εποχή της Ανατολικής Γερμανίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε επανειλημμένα στη Βουλή τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, και επεσήμανε τις κατάφωρα αντισυνταγματικές διαδικασίες λειτουργίας του, καθώς και την πλήρη απουσία κοινοβουλευτικού και κοινωνικού ελέγχου, η  κυβέρνηση μας κατηγορούσε ως ψεύτες και λαϊκιστές», τελικά, όμως, σημειώνεται με νόημα στην ίδια ανακοίνωση, «οι "σοβαροί μεταρρυθμιστές" είναι εκείνοι που ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα των επιχειρηματιών αφού πρώτα έχουν υπογράψει το ξεπούλημα της πιο κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης έναντι πινακίου φακής».

Το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού και της περιουσίας του πρέπει να σταματήσει, διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα υπογραμμίζει πως η υπόθεση Σταυρίδη δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τον πιο ασφυκτικό έλεγχο του Ταμείου από τους δανειστές, «έτσι ώστε να  προχωρήσει την επόμενη περίοδο με ακόμα πιο ταχύ, ανεξέλεγκτο και αδιαφανή τρόπο τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων σε δημόσια αγαθά όπως είναι το νερό».

Τέλος, για μια ακόμη φορά, προειδοποιεί ότι όσοι έχουν προβεί σε πράξεις που επιβαρύνουν το δημόσιο θα λογοδοτήσουν αναδρομικά στη δικαιοσύνη, καθώς και ότι δεν αναγνωρίζει «καμία διαδικασία εκποίησης της δημόσιας περιουσίας  που στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον».

Η έξοδος από την κρίση, καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι από την εκποίησή της, από τη στήριξη των δημόσιων επιχειρήσεων, την εξυγίανση και την ανασυγκρότησή τους, την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών