Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για το Πακιστάν – απομάκρυνση προσωπικού από τη Λαχόρ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για το Πακιστάν – απομάκρυνση προσωπικού από τη Λαχόρ

21:55 | 9/8/13
Την απομάκρυνση του μη απαραίτητου προσωπικού από το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λαχόρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, λόγω απειλών για επίθεση κατά της αποστολής, διέταξε την Παρασκευή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας παράλληλα τους πολίτες των ΗΠΑ να αποφύγουν ταξίδια προς τη μεσανατολική χώρα.

«Το υπουργείο Εξωτερικών διέταξε τη μείωση του προσωπικού λόγω συγκεκριμένων απειλών που αφορούν το προξενείο στη Λαχόρ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας πως «αρκετές ξένες και τοπικές τρομοκρατικές οργανώσεις αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για τους πολίτες των ΗΠΑ σε ολόκληρο το Πακιστάν».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες οι Ηνωμένες Πολιτείες απομάκρυναν το μη απαραίτητο προσωπικό από την πρεσβεία τους στην Υεμένη, προειδοποιώντας τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν «αμέσως» τη χώρα, λόγω φόβου για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η κίνηση για την Υεμένη έγινε στον απόηχο ταξιδιωτικής προειδοποίησης που εξέδωσαν οι ΗΠΑ σε παγκόσμια κλίμακα προς τους πολίτες τους, τονίζοντας το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων, κυρίως στην Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι ανησυχίες της Ουάσιγκτον για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων πηγάζουν από την υποκλοπή διαλόγων μεταξύ δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Αλ-Κάιντα, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της οργάνωσης, Αϊμάν αλ-Ζαγουάχρι.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών