Ανανέωσαν το ραντεβού Κέρι-Λαβρόφ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ανανέωσαν το ραντεβού Κέρι-Λαβρόφ

14:42 | 13/9/13
Σε συμφωνία για νέα συνάντηση στις 28 Σεπτεμβρίου (αυτή τη φορά στη Νέα Υόρκη) προκειμένου να ορίσουν μια ημερομηνία για τη σύγκληση της διάσκεψης «Γενεύη 2» για τη Συρία, κατέληξαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στη Γενεύη...

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι χαρακτήρισε "εποικοδομητικές" τις συνομιλίες με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος με τη σειρά του επαίνεσε την "κατανόηση" που επέδειξε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στη σημασία της προώθησης μίας διπλωματικής επίλυσης της συριακής κρίσης.

Από το Κιργιστάν όπου βρίσκεται ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε όλες τις πλευρές να χαιρετίσουν την απόφαση της συριακής ηγεσίας να γίνει κράτος-πλήρες μέλος της Διεθνούς Σύμβασης Απαγόρευσης της χρήσης χημικών όπλων και συμπλήρωσε: "Θέλω να εκφράσω την ελπίδα ότι αυτή η απόφαση θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στο δρόμο για την επίλυση αυτής της κρίσης".

Η Συρία ήταν ως σήμερα μόλις η μία από τις επτά χώρες εκτός της Σύμβασης, η οποία επιτάσσει οι χώρες οι οποίες την έχουν επικυρώσει να προχωρήσουν στην πλήρη καταστροφή των χημικών τους οπλοστασίων.

Το Ιράν υποστηρίζει τη ρωσική πρωτοβουλία να τεθεί το συριακό χημικό οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο και την απόφαση της Δαμασκού να προσχωρήσει στη Σύμβαση για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Πηγή: AMΠΕ, AFP

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών